Skip to navigation Skip to main content

Wintersport in Kitzbühel: 5 fijne berghutten op een rijtje

Kitzbühel is een prachtige en sfeervolle bestemming in Tirol. Wintersporters hebben hier toegang tot de 230 km aan pistes van skigebied KitzSki. Deze bestemming is ook bekend van de jaarlijkse Hahnenkammrennen. Je kunt hier iedere dag mooie tochten skiën. Verspreid door het skigebied liggen tal van leuke berghutten waar je kunt genieten van een heerlijke lunch of korte pauze. In dit weblog geef ik je een aantal tips.

Skiën van hut naar hut

Ben jij dol op skiën en lekker eten? Dan ben je in Kitzbühel aan het juiste adres. Uiteraard vind je tal van fijne restaurants in het sfeervolle centrum van de stad, maar ook op de berg is er genoeg te ontdekken. Je kunt je skitocht zelfs helemaal aanpassen aan de berghutten die je die dag wilt bezoeken!

Skiën in Kitzbühel Kirchberg met allerlei leuke berghutten

(Foto: © Kitzbühel Tourismus, Michael Werlberger)

#1. Bärenbadalm

Tijdens een wintersport in Kitzbühel kun je allerlei mooie tochten skiën. Een aanrader is om de gondel vanaf de Pengelstein te nemen naar Jochberg. Vanaf hier kun je helemaal naar Hollersbach skiën. Uiteraard moet er onderweg ook gegeten worden. Een aanrader is de Bärenbadalm. Deze prachtige houten berghut ligt op 1870 meter hoogte, aan rode piste 65. Je kunt hier allerlei traditionele gerechten bestellen.

#2. Berghaus Tyrol

Neem de Fleckalmbahn omhoog en ski een klein stukje naar beneden via blauwe piste 36. Halverwege ligt Berghaus Tyrol. De hut oogt modern en heeft een groot terras. Je bent hier aan het juiste adres voor typische Tiroler gerechten, heerlijke zoetigheden, salades en wokgerechten. Gek op een goed glas wijn? Berghaus Tyrol biedt een uitgebreide wijnkaart.

Hahnenkambahn met uitzicht op Kitzbühel

(Foto: © Kitzbühel Tourismus, Michael Werlberger)

#3. Melkalm

Schijnt de zon? Zorg dan dat je op tijd bent om een plekje te bemachtigen op het terras van de Melkalm. Toch te koud? Ook binnen is het erg gezellig! De menukaart van de Melkalm is uitgebreid en biedt veelal traditionele gerechten. Je wordt bediend, dus je kunt lekker blijven zitten. Ideaal!

#4. Hornköpflhütte

Wintersporters hebben vanuit Kitzbühel enerzijds toegang tot het grote Kitzbühel en Kirchberg skigebied en anderzijds tot de kleine en gemoedelijke Kitzbüheler Horn. Kitzbühel ligt aan de voet van deze berg. De pistes zijn hier vrij breed en de lange blauwe dalafdaling is absoluut een aanrader. Ook vind je hier een aantal leuke berghutten, waaronder de op 1760 meter hoogte gelegen Hornköpflhütte.

Lunchen bij berghut Hornköpflhütte

(Foto: © Michael Werlberger)

#5. Bichlalm

De laatste tip in het rijtje is de Bichlalm. Ook deze berghut is te vinden op de Kitzbüheler Horn. Dit prachtige houten gebouw heeft een sfeervolle uitstraling en biedt een schitterend uitzicht op de bergen van de Kitzbüheler Alpen. Je kunt hier niet alleen heerlijk lunchen, maar ook overnachten en gebruikmaken van de sauna.

Nog veel meer leuke berghutten

Natuurlijk zijn er nog veel meer leuke berghutten te ontdekken tijdens een wintersport in Kitzbühel. Verspreid door het skigebied liggen maar liefst 60 verschillende berghutten. Je kunt hier terecht voor typische wintersportgerechten, maar ook voor moderne smaken en culinaire hoogstandjes. Kies voor een knusse berghut met bediening of ga voor een grotere variant met zelfbediening.

Bekijk hier meer fijne berghutten in skigebied KitzSki >

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.