28 januari 2019 door Thijs in 'Stellingen''

De laatste tijd zie ik het steeds vaker voorbij komen, de all inclusive wintersport. Je betaalt in één keer een flink bedrag, maar vervolgens hoef je nergens meer naar om te kijken. Skimateriaal staat voor je klaar, heiße Schoko wordt voor gezorgd en ’s avonds kun je eten wat je wil. Toch zou ik er nooit voor kiezen om op all inclusive wintersport te gaan. Ben jij wel eens op all inclusive wintersport geweest?

Eén grote chaos

Wanneer ik aan all inclusive wintersport denk, zie ik grote complexen voor me waar het de hele dag een drukte van belang is. Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat is het in de restaurants een komen en gaan van gasten. De kinderopvang is een chaos, in het zwembad kom je geen moment tot rust en in de après-ski drinkt men nog meer dan normaal. Hiervoor ga je toch niet op wintersport?

Klein, kneuterig en intiem

Nee, doe mij maar een gemütlich pensionnetje of een authentieke vakantiewoning. Ik heb liever een ontbijtje met huisgemaakte lekkernijen, dan een buffet met zoveel keuze dat ik compleet in de war raak. Ook is het leuk om met mensen kennis te maken die al jaren in de wintersportbestemming wonen en alles van het skigebied afweten. Dat het matras doorgezakt is, de vloer kraakt en je de geur van de koeienstal ruikt, neem ik graag voor lief. Ik heb liever klein, kneuterig en intiem dan groot, massaal en onpersoonlijk.

Groot, all inclusive hotel

Doe mij maar een gemütlich pensionnetje of een authentieke vakantiewoning

Ben jij wel eens op all inclusive wintersport geweest?

Natuurlijk moet ik toegegeven dat het ontzettend gemakkelijk is zo’n all inclusive wintersport. Wintersport is niet goedkoop en dan is het fijn om van tevoren al te weten wat je precies kwijt bent. Je hebt alle faciliteiten onder één dak en je hoeft je nergens zorgen om te maken. Ben jij wel eens op all inclusive wintersport geweest? Ik hoor graag hoe dat is bevallen en of ik toch een keer een wintersport met dit concept moet ervaren.

Wel of niet op all inclusive wintersport? Laat een reactie achter!

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen