14 januari 2019 door Michiel in 'Alpenweer'' | 0 Reactie(s)

Vandaag is voorlopig de laatste dag dag het flink losgaat in Oostenrijk. Vandaag kan er nog zo'n 50 centimeter bij vallen en er staat een stormachtige wind uit het noordwesten. Na vandaag nemen de neerslagkansen eindelijk af en laat de zon zich weer vaker zien in Oostenrijk. Dit betekent echter niet dat het elders in de Alpen niet gaat sneeuwen. De westalpen zijn nu aan de beurt voor de nodige verse sneeuw.

Blijf op de pistes!

Dinsdag en woensdag is het genieten van de vers gevallen sneeuw, wel drijven er de nodige wolkenvelden over. Ook is het zaak om op de pistes te blijven, want de kans op lawines door de enorme sneeuwmassa is vrij groot. Alleen aan de zuidkant van de Alpen is het mager gesteld met de sneeuw. Doordat er de afgelopen tijd vaak sprake was van een 'nordstau', lopen de sneeuwhoogtes aan de zuidzijde van de Alpen flink achter. Toch is het best aardig skiweer, ook in Italië, bijvoorbeeld in Breuil-Cervinia met 20 cm in het dal tot 250 cm op de top.

Verse sneeuw bij berghut in Oostenrijk

Vandaag sneeuwt het nog flink in Oostenrijk (Ski Arlberg)

Vanaf donderdag weer verse sneeuw

In de tweede helft van de week wordt het weer wisselvallig en kouder. Echter Oostenrijk blijft eerst nog meest gespaard van sneeuw. Vooral aan de zuid- en westkant van de Alpen wordt ongeveer 10 cm verse sneeuw verwacht. Donderdag zijn de Italiaanse Alpen eindelijk aan de beurt voor een dun poederlaagje, de sneeuwvalgrens ligt dan nog tussen de 800 en 1000 meter. Vrijdag en in het weekend kan het overal in de Alpen sneeuwen en wordt het ook in de dalen koud genoeg voor sneeuw.

(Beweeg met je vinger of muis over de kaart om de juiste regio te zien)

Reactie(s)

Laat een reactie achter

Als kind stapte Michiel 10x per nacht uit bed als er sneeuw was voorspeld. Niets was en is mooier dan kijken hoe het witte goud naar beneden dwarrelt. Inmiddels heeft hij van het weer zijn beroep gemaakt.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen