8 januari 2019 door Florien in 'Tips''

Een goede wintersportoutfit is ontzettend belangrijk. Natuurlijk kun je in het begin het een en ander lenen van vrienden en familie, maar je kunt er ook voor kiezen om deze zelf aan te schaffen. Maar waar moet je dan allemaal op letten en wat houden al die kledingtermen precies in? Frank is op zoek gegaan naar een aantal leuke weetjes over skikleding en wordt daarbij geholpen door Sandra van Intersport Twinsport Megastore Hengelo.

Hoe zit het met de prijs-kwaliteitverhouding van skikleding?

Als je de duurdere jassen met de goedkopere jassen vergelijkt, dan merk je verschil. Bijvoorbeeld in de isolatie (de warmte), de pasvorm en de buitenste laag van de jas (de waterkolom). Toch hoeft goede skikleding niet per se duur te zijn. Als je maar één week per jaar op wintersport gaat, is het echt niet noodzakelijk om meteen de hoofdprijs te betalen. 10 tips voor je wintersportoutfit >

Het 3-lagen systeem

Als je het met warme temperaturen niet te warm wilt hebben en met koude temperaturen niet te koud, dan is het verstandig om je te kleden volgens het 3-lagen systeem. De eerste laag is de thermokleding. Deze houdt je niet alleen lekker warm, maar ook droog bij transpiratie. De tweede laag is de isolatielaag, bijvoorbeeld een skipully of fleece. Met deze laag blijf je lekker warm, maar je kunt ook altijd iets uittrekken als het te warm is. De derde laag is de beschermende buitenlaag. Dit is de ski-jas en skibroek.

Hoe zit het met skisokken?

Waarom heb je koude voeten in de skilift? Sandra legt uit dat het belangrijk is om echte skisokken te dragen en geen gewone sokken. Ten eerste omdat deze sokken langer zijn en ten tweede omdat skisokken extra versteviging bieden. Daarnaast houden skisokken je voeten warm en droog. Tips voor het kopen van skisokken >

Verschillende skisokken in een skiwinkel

De waterkolom in de ski-jas: wat is dat nou precies?

De waterkolom is een indicatie die aangeeft wat de jas qua vocht kan tegenhouden. Voor skikleding wordt een minimale waterkolom van 5000 geadviseerd. Als je lager zit dan dat, trekt de waterdruppel sneller in de stof, waardoor deze zich verzadigd met water en dus door kan lekken.

Bekijk hier de website van Intersport Twinsport Hengelo

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.