5 januari 2019 door Miranda in 'Algemeen''

De eerste aflevering van onze webserie 24 UUR IN van dit seizoen staat online. Twee weken geleden waren we in de Kitzbüheler Alpen voor een mega skisafari door 4 verschillende skigebieden op één dag. Een behoorlijke uitdaging, maar gelukkig kwamen we onderweg langs genoeg berghutten voor een pauze en verzorging van de innerlijke mens. We gingen skiën met diverse locals, waardoor we een goed beeld kregen van de skigebieden, de mooiste plekjes bezochten en natuurlijk insider tips kregen.

Kitzbüheler Alpen: 9 skigebieden, 900 km pistes met één skipas

In de regio Kitzbüheler Alpen liggen maar liefst 9 skigebieden met bijna 900 km pistes op korte afstand van elkaar. De skigebieden zijn onderling niet verbonden met liften, maar middels trein, skibus of auto ben je in 10 tot 20 minuten in het volgende skigebied. Hierdoor leent de regio zich uitstekend voor het maken van mooie skitochten. Tijdens deze aflevering van 24 UUR IN maakten we zelfs een mega skisafari door 4 verschillende skigebieden: SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental, Kitzski, St. Johann in Tirol en Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn.

Kitzbüheler Alpen: 9 skigebieden, 900 km pistes met één skipas

Knusse berghutten

De regio Kitzbüheler Alpen staat bekend om zijn vele knusse berghutten in de skigebieden. Na bijna elke piste kun je wel ergens stoppen voor een welverdiende pauze. De berghutten zijn sfeervol, hebben veelal bediening en serveren de heerlijkste lokale gerechten. We starten de aflevering met een ontbijt op de Hohe Salve, lunchen in de Ochsalm en drinken wijn en Schnapps in St. Johann in Tirol. Alleen al St. Johann telt 19 skihutten, dit betekent bijna een hut op elke 2 km piste die het gebied telt. En in SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental kun je pauze houden in één van de 84 hutten.

Tips voor de Kitzbüheler Alpen:

  • Ontbijt in het draaiende restaurant op de top van de Hohe Salve in de SkiWelt, de Gipfelalm.
  • De Kitzbüheler Alpen lenen zich uitstekend voor het maken van verschillende skisafari’s, kort of lang en voor elk niveau. De skisafari kun je plannen via een app of de website.
  • Er zijn in de regio diverse restaurants (zowel op de berg als in de dorpen) die koken volgens het ‘Kochart’ principe, met lokale producten.
  • Maak ’s avonds een tochtje met een paardenkoets in Kirchberg of Kitzbühel.
  • Een wandeling door het sfeervolle plaatsje St. Johann in Tirol is een aanrader. Breng dan tevens een bezoekje aan de Brouwerij Huber, waar je op de bovenste verdieping een biertje kunt drinken met mooi uitzicht over de omgeving.

Over 24 UUR IN

24 UUR IN is dé webserie voor Nederlandse bergliefhebbers. In de afleveringen nemen we wintersportliefhebbers 24 uur mee naar skigebieden in Oostenrijk, Frankrijk, Italië en Zwitserland. Tijdens het bezoek laten we alle bijzonderheden van het skigebied en de omgeving zien. Ook wordt er gesproken met locals en ondernemen we bijzondere activiteiten. 24 UUR IN wordt geproduceerd en gepresenteerd door de teams van Skiinformatie.nl en Snowplaza.nl.

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.