Skip to navigation Skip to main content

Kitzbüheler Alpen: gratis dalliften voor kinderen en beginners

Met ruim 1.000 km aan piste zijn de Kitzbüheler Alpen (Tirol) een van de grootste en meest geliefde skiregio’s van Oostenrijk. Meer dan 440 km aan eenvoudige pistes maken dit gebied dé ideale bestemming voor beginners en families die het graag wat rustiger aan doen. De vlakke pistes vormen de perfecte ondergrond om het skiën of snowboarden snel onder de knie te krijgen. Ook voor wie niet veel te besteden heeft, maakt de Kitzbüheler Alpen een wintersportvakantie nu nog aantrekkelijker, in het dal zijn namelijk de liften voor kinderen en beginners gratis.

Zes gratis liften

In het Kitzbüheler skigebied staan zes gratis liften, verse sneeuw en mooie vlakke pistes in het dal ter beschikking om alle beginners, zowel jong als oud, zich thuis te laten voelen op de piste. De gevorderde wintersporter heeft, met een 3-daagse Kitzbüheler Alpen AllStarCard skipas voor € 126,- per volwassene en € 63,- per kind, toegang tot maar liefst 10 skigebieden: Kitzbühel, SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental, St. Johann in Tirol/Oberndorf, Waidring/Steinplatte, Fieberbrunn/ Pillersee, Hochtal Wildschönau, Alpbachtal, Saalbach Hinterglemm Leogang, Zell am See enKaprun (inclusief gletsjer Kitzsteinhorn 3203 m).

Super familieaanbieding

De vakantieregio’s St Johann in Tirol, Oberndorf, Kirchdorf en Erpfendorf hebben tot en met 23 december 2011 en van 25 maart tot en met 9 april 2012 een Super Familieaanbieding samengesteld. Bij een boeking van 3 of 4 nachten in een van de vakantieregio’s is de 2- of 3-daagse skipas voor het skigebied St Johann in Tirol/Oberndorf gratis.

Skiën geen must

De Kitzbüheler Alpen is ook favoriet voor niet-skiërs. Want buiten de pistes vinden families een gevarieerd programma van vele rodelbanen tot paardrijden en een heuse husky ranch.

Klik hier voor meer informatie over de Kitzbüheler Alpen >>

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.