7 januari 2019 door Thijs in 'Algemeen'' | 0 Reactie(s)

Innsbruck ligt middenin de bergwereld van Tirol en is omgeven door meerdere skigebieden. 'De hoofdstad van de Alpen' is een geliefde bestemming voor wintersporters die zich ook buiten de piste willen vermaken. Zo kan je er gaan snowbiken, je eigen ski’s maken of gaan Figln. In dit weblog nemen we 7 bijzondere winteractiviteiten rond Innsbruck onder de loep.

#1. Skiën in 9 verschillende skigebieden

De Olympia SkiWorld Innsbruck bestaat uit 9 verschillende skigebieden. De sneeuwzekere Stubaier Gletscher, het hoogstgelegen skidorp van Oostenrijk Kühtai, familieskigebied Mutterer Alm en de uitdagende Rangger Köpfl, Innsbrucker Nordkette en Axamer Lizum. Allemaal toegankelijk met dezelfde skipas. Het ski-aanbod rond Innsbruck wordt compleet gemaakt door de Patscherkofel, de Glungezer en Schlick 2000. Tijdens een wintersport in Innsbruck kun je iedere dag in een ander skigebied skiën.

Skiën met uitzicht op Innsbruck

Skiën met uitzicht op Innsbruck (Foto: © Innsbruck Tourismus)

#2. Mountainbiken in de sneeuw

Onder snowbiken verstaan we mountainbiken in de sneeuw. De banden van de mountainbike zijn alleen dikker en doorgaans helpt een elektrische motor je bij het trappen. Eenvoudig is het echter niet. Het is constant zoeken naar grip en balanceren met je lichaam. De Sennalm in skigebied Mutteralm is een van de plekken rond Innsbruck waar snowbiken mogelijk is. Overigens onderscheidt Innsbruck zich ook steeds meer als zomerse fietsbestemming. Afgelopen september werd hier nog het wereldkampioenschap wielrennen georganiseerd.

#3. De Alpenzoo bezoeken

Op de flanken van de Nordkette ligt de dierentuin van Innsbruck, de Alpenzoo. In de Alpenzoo zijn meer dan 2000 verschillende diersoorten te zien die de Alpen als woonomgeving hebben of hadden. Zo kom je hier onder andere beren, lynxen en steenbokken tegen. Onlangs is er een nieuw aquarium geopend en een nieuw terrarium in het Fröschl-Haus. Wanneer je de Alpenzoo tijdens de wintermaanden bezoekt, moet je er rekening mee houden dat sommige dieren een winterslaap houden.

Lynxen in de Alpenzoo

In de Alpenzoo kun je onder andere de lynx bewonderen (Foto: © TVB Innsbruck / Alpenzoo)

#4. FIS WK Noordse Combinatie in Seefeld 2019

Seefeld is gastheer van het WK Noordse Combinatie. Van 19 februari tot 3 maart 2019 strijden de beste Noordse atleten tegen elkaar om eremetaal. Het wedstrijdcentrum is vanuit Innsbruck binnen 30 minuten bereikbaar. Met de trein doe je er iets langer over, maar op vertoon van een geldig WK-ticket is je rit wel gratis. De skispring onderdelen vinden plaats op de Bergiselschans van Innsbruck.

#5. Je eigen ski’s bouwen

Altijd al gedroomd van ski’s die volledig op jouw wensen zijn afgestemd? In Innsbruck kan je tijdens een tweedaagse workshop bij SPURart je eigen ski’s bouwen! Onder deskundige begeleiding stel je je eigen ski’s samen, zowel qua uiterlijk als eigenschappen. Nadat je ski’s klaar zijn, bezoek je natuurlijk direct één van de 9 skigebieden rond Innsbruck.

Ski

Bij SPURart in Innsbruck kun je je eigen ski's bouwen (Foto: © SPURart)

#6. iPad-Ralley stadstour

Stadsrondleidingen saai? Met de iPad-Ralley zeker niet! Twee teams worden op pad gestuurd met een iPad om op een interactieve zoektocht te gaan. Er moeten puzzels opgelost worden, videoboodschappen ontcijferd worden en hints correct geïnterpreteerd worden. Het andere team kan het nog een stukje moeilijker maken door het scherm van de tegenstander te blokkeren of door virtuele obstakels te verzenden. Wie als eerste de eindbestemming bereikt wint en heeft ook nog eens het nodige over Innsbruck geleerd!

#7. Figln in het voorjaar

Wanneer de sneeuwcondities in het voorjaar achteruitgaan, ruilen de locals hun ski-uitrusting in voor bergschoenen. Toch kunnen zij het winterseizoen nog niet helemaal achter zich laten. Ze binden korte skietjes onder hun voeten, een sport die bekendstaat als ‘Figln’. De bijzondere latten zijn op verschillende plekken te huur, maar bereid je wel voor op een nat achterwerk!

Meer informatie over Innsbruck

De 9 skigebieden rond Innsbruck beschikken in totaal over ongeveer 260 kilometer aan pistes. Een gratis skibus brengt je vanuit de binnenstad richting de diverse skigebieden. Voor langlaufers liggen er rond de stad in het Inntal meer dan 100 kilometer aan loipes klaar. Ook is er een mooi aanbod van winterwandelroutes. Na afloop van de skidag hoef je je in Innsbruck niet te vervelen. Bezoek een van de musea, maak een stadswandeling of ga wat drinken bij een van de gezellige bars.

Reactie(s)

Laat een reactie achter

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.