8 december 2018 door Florien in 'Algemeen''

Op wintersport gaan met een groep vriendinnen is geweldig. Of daar nou mannen bij zijn of niet. Samen met je vriendinnen kun je uren roddelen over mooie skileraren, lekker tutten met een maskertje, een meidenfilm kijken en helemaal losgaan in de après-ski. Soms onder gepuf of gesteun van de mannen, maar ach, er zijn nou eenmaal van die dingen die alleen vrouwen doen op wintersport!

#1. Nog even tutten na het ontbijt

Wintersport is vakantie en dus mag je het ook best rustig aan doen. Mannen zijn vaak supersnel, maar wij vrouwen doen het rustig aan. Lekker even tutten na het ontbijt. Opzoek naar een geschikte ski-outfit voor die dag, haren in model en de make-up nog even een beetje bijwerken. We willen er immers perfect uitzien op de piste!

#2. Samen naar de wc gaan

In het hotel, op de piste, in het restaurant tijdens de lunch of het diner en in de après-ski. Als vrouw ga je altijd samen naar de wc. Ook als je niet moet. Je wilt de gezelligheid toch niet missen?!

#3. Op ieder moment van de dag selfies en foto's maken

We maken allemaal foto’s op wintersport, maar wij vrouwen toch net even vaker dan mannen. Even een foto maken voor vrienden of collega’s en uiteraard Instagram bijwerken. Natuurlijk moeten er ook genoeg kiekjes van jou en je vriendinnen zijn voor in het fotoalbum. Selfie!

Groepje meiden op de foto op wintersport

#4. Een relaxmomentje aan het einde van de dag

Na een actieve dag op de piste is het natuurlijk ontzettend leuk om de après-ski in te duiken, maar een relaxmomentje is af en toe ook meer dan welkom. Allemaal onder de douche, pyjama aan, toastjes en wijn op tafel, nagels lakken en natuurlijk een gezichtsmasker. Lekker samen de dag doorspreken en de avonturen van de vorige avond nog eens analyseren.

#5. Vrouwenfilms kijken na het skiën

En na zo’n moment met maskertjes en nagellak kan de tv of laptop aan voor een typische vrouwenfilm. Mean Girls, Legally Blonde, Magic Mike, The Notebook, Sex and the City, The Holiday en ga zo maar door. Op wintersport kijk je ze allemaal!

#6. Elkaar beschermen tegen vervelende mannen in de après-ski

Al dat tutten is leuk, maar er moet natuurlijk ook gefeest worden. Lekker samen de après-ski in, borrelen en helemaal losgaan. Samen met je vriendinnen maak je een pact om elkaar te allen tijde te beschermen tegen vervelende mannen in de après-ski. Jullie hebben zelfs geheimtaal ontwikkeld met handgebaren.

Mannen in de après-ski

#7. In matchende outfits op stap

Een avond uiteten of een avond après-skiën: jij en je vriendinnen stemmen je outfit op elkaar af. Je wilt natuurlijk niet dat jouw turquoise jurkje vloekt met de bordeauxrode blouse van je vriendin! Nee... Dat zou echt verschrikkelijk zijn!

#8. Skikleding uitwisselen

Op maandag draag je je eigen ski-outfit, op dinsdag draag je die van vriendin nummer een en op woensdag draag jij de broek van vriendin nummer twee en de jas van vriendin nummer drie. Iedere dag verschijnen jullie in een andere outfit op de piste. En de groep mannen waarmee jullie op wintersport zijn? Die zijn na dag twee het spoor helemaal bijster…

#9. Uren roddelen over knappe skileraren

Vriendin nummer twee heeft skiles van een hele mooie man. Hij zou zo één van de skileraren in de Linda.meiden kunnen zijn! Vriendin nummer twee heeft de avond ervoor een hele mooie skileraar in de après-ski ontmoet en vriendin nummer drie ziet haar snowboardleraar wel zitten... In de lift worden ze allemaal uitvoerig besproken.

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.