29 november 2018 door Thijs in 'Nieuws''

Het Franse skigebied Les Sybelles investeert 7 miljoen euro in een nieuwe 6-persoons stoeltjeslift. In het op vier na grootste skigebied van Frankrijk wordt momenteel de laatste hand gelegd aan de bouw van de lift. De nieuwe lift wordt sneller, comfortabeler, stiller en milieuvriendelijk dan zijn voorgangers, stoeltjesliften l’Épaule en du Corbier. In dit weblog nemen we de Mont Corbier lift naar de top van Pointe du Corbier onder de loep.

Snellere aansluiting op Pointe de l'Ouillon

Met de nieuwe Mont Corbier stoeltjeslift is het Pointe de l'Ouillon (2431 m) voortaan een stuk sneller bereikbaar vanuit Le Corbier en St-Jean-d'Arves. Dit gedeelte vormt het hart van het skigebied en hiervandaan kun je de oversteek maken naar Saint Sorlin d'Arves, St. Colomban des Villards of La Toussuire. Voortaan wordt het landschap een stuk minder gedomineerd door liftpalen, aangezien deze tot een minimum zijn gereduceerd. Momenteel is men bezig met de testfase en op 22 december 2018 wordt de lift, tijdens de seizoensopening, officieel in gebruik genomen. De afgelopen drie jaar is er maar liefst 27 miljoen euro geïnvesteerd in het liftennetwerk van Les Sybelles.

Cijfers & feiten van de nieuwe Mont Corbier stoeltjeslift in Les Sybelles

Bergstation: Pointe du Corbier Lengte: 1645 m
Hoogte bergstation: 2261 m Hoogteverschil: 569 m
Snelheid: 6 m/sec. Tijd: c.a. 05:00 min
Stoeltjescapaciteit: 6-personen Capaciteit: 3000 pers./uur
Aantal stoeltjes: n.b. Plaats: Le Corbier

Impressie van het bergstation van de ‘Mont Corbier’ stoelteslift

(Foto: © Sybelles.ski)

Nieuwe sneeuwkanonnen en zipline

Ook heeft Les Sybelles geïnvesteerd in de sneeuwzekerheid van het skigebied. Aan de kant van La Toussuire en St Sorlin d’Arves zijn op de Piste du Stade nieuwe sneeuwkanonnen geplaatst en in de sector bij Corbier en St-Jean-d'Arves is dit ook het geval. Bij La Toussuire kun je vanaf dit seizoen boven het Lac de Titou vliegen. De 150 meter lange zipline begint bij het dalstation van de Chaput-stoeltjeslift en is ook voor voetgangers bereikbaar. Afdalen per zipline kost € 5,60.

Meer informatie over skigebied Les Sybelles

Les Sybelles is één van de grootste skigebieden van Frankrijk en beschikt over meer dan 310 kilometer aan pistes. Het pisteaanbod ligt tussen de 1100 en 2620 meter hoogte en verbindt de zes dorpen Saint Sorlin d'Arves, Le Corbier, St-Jean-d'Arves, La Toussuire, Les Bottières en St. Colomban des Villards met elkaar. Er zijn pistes voor alle niveaus en er zijn tal van bergrestaurants waar je van klassiekers als raclette en tartiflette kunt genieten. De pistes zijn geschikt voor ieder type skiër en touroperators bieden hier vaak scherp geprijsde accommodaties aan.

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen