26 november 2018 door Florien in 'Evenementen''

De 7e editie van Dutchweek Italia vindt plaats van 13 t/m 17 maart 2019 in Sauze d'Oulx. Tijdens deze dagen geniet je niet alleen van de pistes, maar ook van leuke feestjes, spetterende optredens en heel veel Italiaanse gezelligheid. Mocht je nou nog niet overtuigd zijn om naar Dutchweek Italia te gaan, dan ben je dit na het lezen van dit blog zeker wel. Wij geven je 7 reden waarom je dit event echt moet bezoeken.

#1. Een uniek wintersportevenement

Dutchweek Italia is een sportief, stijlvol en uniek wintersportevenement in de Italiaanse Alpen. De hele dag kun je je uitleven op de pistes van Via Lattea en daarnaast kun je leuke feestjes bijwonen en heerlijk eten. De sfeer is goed en het wintersportpubliek ontzettend gezellig!

Feest tijdens een Snowparty op de piste in Dutchweek Italia

(Foto: © Dutchweek)

#2. Skiën in het grootste skigebied van Italië

Dutchweek Italia vindt plaats in Sauze d'Oulx. Dit dorp is onderdeel van skigebied Via Lattea. Met 400 km aan pistes is dit het grootste skigebied van Italië. Wel moet daarbij opgemerkt worden dat de pistes zowel in Italië als in Frankrijk liggen. Extra leuk, want dat betekent skiën in twee landen! Het merendeel van de afdalingen is rood, maar er zijn genoeg mogelijkheden om deze te mijden en via een blauwe piste naar beneden te skiën.

#3. Leuke feestjes op de berg

In Sauze d'Oulx begint het feest bij berghut Capana Kind. Na een heerlijke lunch met fijne beats van o.a. Thom Bold op de achtergrond, gaat om 14.00 uur de Snowparty van start. Iedere dag zorgt Daniël Thomasso samen met nog andere aan te kondigen artiesten voor veel gezelligheid. Uiteraard met het indrukwekkende sneeuwlandschap op de achtergrond en een drankje in je hand. De Snowparty duurt tot 18.00 uur.

#4. Goed eten en Italiaanse gezelligheid

Een bezoek aan Dutchweek Italia betekent ook genieten van de Italiaanse gezelligheid en het heerlijke eten. Verspreid door het skigebied liggen tal van leuke berghutten en ook in het dorp vind je genoeg restaurants. Bestel een goed glas wijn of een Aperol Spritz en geniet van de heerlijke Italiaanse keuken!

Lunchen op het terras met heerlijke beats op de achtergrond

(Foto: © Dutchweek)

#5. Feesten tot diep in de nacht

Natuurlijk houdt het niet op bij de Snowparty op de berg. Ski rustig naar beneden en duik daarna de après-ski in voor nog meer gezelligheid. In het dorp vind je diverse locaties met allerlei leuke feestjes. Heb je daarna nog niet genoeg gehad? Duik dan de Miravallino in en feest tot 03.00 uur door op de beats van Daniël Thomasso.

#6. Zonnig en goede sneeuw

Dutchweek Italia vindt plaats van 13 t/m 17 maart 2019. We zitten dan alweer iets verder in het wintersportseizoen, dus er is veel meer kans op zon. Maak je geen zorgen over de kwaliteit van de sneeuw. Het skigebied reikt tot een hoogte van 2823 meter en is sneeuwzeker. Daarnaast zijn de Italianen meesters in het prepareren van pistes!

Zon achter de bergen tijdens Dutchweek Italia

(Foto: © Dutchweek)

#7. Je boekt een arrangement eenvoudig online

Wanneer je de reis naar Dutchweek Italia boekt bij Summit Travel of Matz Travel, is de toegang tot alle feestjes inbegrepen. Ook krijg je hier aantrekkelijke kortingen op eten en drinken. Natuurlijk kun je de reis ook los boeken bij bijvoorbeeld Bizztravel of Sunweb. In dat geval boek je hier je eventbandje.

En, ben jij van 13 t/m 17 maart 2019 in Sauze d'Oulx te vinden voor Dutchweek Italia?

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.