24 januari 2019 door Thijs in 'Algemeen''

Tijdens een wintersport rond Fügen en Kaltenbach valt veel meer te beleven dan alleen skiën en snowboarden. Je kunt tal van andere winteractiviteiten ondernemen, die bij jong en oud garant staan voor plezier. Ga een middagje schaatsen op een van de ijsbanen, maak een winterwandeling op de Spieljoch of bezoek een van de bezienswaardigheden in de omgeving. In dit weblog hebben we een aantal leuke winteractiviteiten rond Fügen en Kaltenbach voor je op een rijtje gezet.

Winterklettersteig Hochzillertal

Hou je wel van een beetje uitdaging? Waag je dan aan de Winterklettersteig in skigebied Hochzillertal-Hochfügen! De 1 kilometer lange klimroute loopt van de Wedelhütte naar het nieuwe Albergo restaurant. Voor dit klimavontuur met 150 hoogtemeters dien je ongeveer een uur uit te trekken. Winterklettersteig Hochzillertal is toegankelijk voor kinderen vanaf 11 jaar.

Winterwandelroute Spieljoch

Bij het bergstation van de Spieljochbahn, waar het nieuwe Mountain Loft restaurant zich bevindt, start de winterwandelroute van de Spieljoch. Tijdens de eerste meters van de route volg je de piste, maar niet veel later zie je al het begin van het geprepareerde wandelpad. Vanaf hier loop je naar het kruis bovenop de Spiejoch, vanwaar je een waanzinnig uitzicht hebt op o.a. het Karwendelgebergte, de Zillertaler Alpen, de Wilder Kaiser en de Achensee. De eenvoudige route is 600 meter lang en overbrugt niet al te veel hoogteverschil.

Wandeling naar het kruis bovenop de Spieljoch

De Winterwandelroute op de Spieljoch is ook geschikt voor kinderen (Foto: © Andi Frank)

Rodelen op de Spieljoch

Eenmaal terug bij het bergstation van de Spiejochbahn kun je er ook voor kiezen om terug naar het dal (middenstation) te rodelen. De rodelbaan op de Spieljoch is 5,5 kilometer lang en dagelijks van 08:30 tot 16:30 uur geopend. Bij het bergstation kun je voor € 7,- een sleetje huren.

Schaatsen op de ijsbanen

Het is ook altijd leuk om een paar uurtjes te gaan schaatsen! Zowel in Fügen als Kaltenbach is een ijsbaan waar beginners en gevorderden zich op uit kunnen leven. Op vrijdagavond is het disco-avond op de ijsbaan van Fügen. Voor het huren van schaatsen en warme versnaperingen kun je terecht bij de kleine kiosks. Vanzelfsprekend kun je je bij de ijsbanen in Fügen en Kaltenbach ook wagen aan het traditionele ‘Eisstockschießen’.

Bezienswaardigheden in het Zillertal

Wil je eens iets helemaal anders? Er vallen ook tal van andere bezienswaardigheden te bezoeken in het Zillertal. Bezoek de Zillertaler Heumilch Sennerei om te zien hoe er van melk kaas wordt gemaakt. Of maak kennis met de wereld van hout in de 'Holz-Erlebniswelt Feuerwerk'. Hier kun je een rondleiding door een moderne biomassa-warmtekrachtcentrale maken. Een ander leerzaam uitstapje is het museum in de Widumspfiste. Dit museum is gevestigd in een gebouw dat in het jaar 1050 al bestond en hier leer je meer over de geschiedenis en de mensen van het Zillertal.

Belevenistherme Zillertal

Na al die buitenactiviteiten is het tijd om even op te warmen in de Belevenistherme Zillertal in Fügen. Ook kinderen zijn hier van harte welkom, zij kunnen lekker gaan plonsen in het kinderbassin of het belevenisgedeelte met klimnet, golfslagbad, glijbaan en tunnelglijbaan. Voor volwassenen is er onder andere een zoutwaterbassin met koepel-schuifdak, een verwarmd buitenbad en saunalandschap. Ook kun je hier genieten van heerlijke massages en beautybehandelingen.

Klik hier voor meer informatie over skigebied Hochzillertal-Hochfügen >

Bandenglijbaan in de Belevenistherme Zillertal

De Belevenistherme Zillertal is een leuk uitstapje voor jong en oud (Foto: © Wörgötter&friends)

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.