23 oktober 2018 door Thijs in 'Nieuws''

Op 1 december 2018 gaat het wintersportseizoen van start in skigebied Hochzillertal. Dit is ook de dag dat de nieuwe 10-persoons Wimbachexppress voor het eerst zal gaan draaien. Deze moderne gondel vervangt de oude Krössbichl stoeltjeslift en is een halve kilometer langer dan z’n voorganger. In dit weblog nemen we de Wimbachexppress en de overige vernieuwingen in skigebied Hochzillertal-Hochfügen onder de loep.

Moderne 10-persoons gondel

Het bergstation van de Wimbachexpress komt 180 meter hoger en westelijker te liggen ten opzichte van de oude situatie. Zo vallen niet alleen de al bestaande pistes beter te bereiken, maar worden er ook nieuwe pistes ontsloten. De lift heeft een capaciteit van 2620 personen per uur en voortaan sta je binnen iets minder dan 7 minuten op een hoogte van 2340 meter. Over een gebrek aan comfort hoef je je ook geen zorgen te maken. Aan de liftkabel komen de nieuwste Diamond Evo gondels van de firma Leitner te hangen. Dit type cabine is breder en langer dan z’n voorganger en ontworpen door designstudio Pininfarina.

Cijfers & feiten van de nieuwe Wimbachexpress in Hochzillertal

Bergstation: Wetterkreuz Lengte: 2175 m
Hoogte bergstation: 2340 m Hoogteverschil: 703 m
Snelheid: 6 m/sec. Tijd: c.a. 06:40 min
Gondelcapaciteit: 10 personen Capaciteit: 2620 pers./uur
Aantal gondel: n.b. Plaats: Hochzillertal

Impressie Wimbachexpress en restaurant ALBERGO

Impressie van het bergstation van de Wimbachexpress (Foto: © Schultz Ski)

Nieuw exclusief Italiaans restaurant ALBERGO

Het bergstation van de Wimbachexpress biedt ook plaats voor een nieuw restaurant. Restaurant ALBERGO krijgt een exclusieve sfeer en er worden gerechten geserveerd die zijn geïnspireerd op de Italiaanse keuken. "Panoramaerlebnis und Pastagenuss" luidt het credo van ALBERGO. Door de grote glazen gevel heb je een prachtig uitzicht op de omringende bergwereld. Wie geen genoeg krijgt van het uitzicht heeft ook de mogelijkheid om te overnachten in een luxe suite met bijbehorende spa.

Impressie van restaurant ALBERGO

Impressie van restaurant ALBERGO (Foto: © Schultz Ski)

Nóg twee nieuwe bergrestaurants

Voor aanvang van het nieuwe wintersportseizoen is de Kashütte bij de Hirschbichlift volledig gerenoveerd. Ook na de verbouwing blijft deze berghut gelukkig een authentieke sfeer uitstralen. Klein, fijn en vertrouwd, zo valt de Kashütte, waar uitsluitend met lokale producten wordt gekookt, het beste te omschrijven.
Ook het centrale liftgebouw boven Kaltenbach is flink aangepakt. Bergrestaurant Mountain-View bestaat uit meerdere verdiepingen en een zonneterras. De uitgebreide keuken biedt voor iedere wintersporter wat wils. Op de benedenverdieping is een kinderopvang (350 m2), lunchruimte, skidepot, skischoolbureau en sportwinkel gecreëerd. Voor seizoen 2019/2020 worden hier ook nog drie luxe appartementen en een ruimte voor evenementen gerealiseerd.

Impressie van bergrestaurant Mountain-View

Impressie van bergrestaurant Mountain-View (Foto: © Schultz Ski)

Ook dit is nieuw in Hochzillertal:

  • Funslope bij de Hirschbichlift
  • Winterwandelroute van centrale bergstation naar Marendalm en dalstation Wimbachexpress
  • Winterklimroute van Wedelhütte naar Restaurant ALBERGO
  • Winterklimroute voor kinderen en volwassenen bij bergstation Wimbachexpress

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen