Skip to navigation Skip to main content

Lage temperaturen en verse sneeuw in de Alpen

17130 - Lage temperaturen en verse sneeuw in de Alpen (1)

Het sneeuwt in de Alpen! We wachten er al een tijdje op, maar vanochtend was het dan eindelijk weer wakker worden in een witte wonderwereld. Zoals je vrijdag al hebt kunnen lezen in het Alpenweer, gingen de temperaturen flink omlaag door een sterk hogedrukgebied boven Scandinavië. Dit weekend hebben de sneeuwkanonnen volop kunnen draaien, maar vandaag is daar ook echte sneeuwval bijgekomen. Kijk mee en geniet van deze heerlijke sneeuwbeelden!

Houdt de sneeuwval aan?

Vooral vandaag is het erg koud in de Alpen. De toegenomen bewolking zorgt op meerdere plaatsen voor verse sneeuw. Het afgelopen weekend hebben de sneeuwkanonnen volop kunnen draaien en dat blijft ook vandaag nog zo (boven de 1000/1200 meter). Wel ziet het er naar uit dat het daarna iets zachter wordt. Het hogedrukgebied boven Scandinavië blijft echter hangen, dus dat betekent dat het niet meteen gedaan is met de winter.

Sneeuw in Duitsland

Ook in Duitsland valt verse sneeuw. Vannacht is er in Winterberg een vers laagje bijgekomen en ook morgen zal dat het geval zijn. De temperaturen blijven de komende dagen onder het vriespunt, waardoor de sneeuwkanonnen kunnen blijven draaien. Ook verder naar het zuiden is sneeuw gevallen. Zo laten de webcams van Garmisch-Partenkirchen een heerlijk laagje verse poeder zien.

Mittelwald (Alpenwelt Karwendel)

Längenfeld (Ötztal)

Going (SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental)

Kitzbühel

Alta Badia

De sneeuwkanonnen draaien op de Seiser Alm

Turracher Höhe

Mayrhofen

Verse sneeuw en draaiende sneeuwkanonnen in Lech am Arlberg

Radstadt - Altenmarkt

Winterberg

Zillertal Arena

Ook in Wagrain draaien de sneeuwkanonnen volop!

Handige weerlinks:

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.