20 september 2018 door Florien in 'Nieuws''

Verse sneeuw op een muurtje in Oostenrijk

De dagen worden korter, de temperaturen gaan omlaag en heel langzaam beginnen de eerste bladeren van de bomen te vallen. De herfst nadert en dus komt ook de winter eindelijk dichterbij. Wij kunnen niet wachten om weer van de eerste piste af te dalen! Hoewel de zon op een aantal plekken in de Alpen nog goed haar best doet, wordt er voor volgende week toch verse sneeuw verwacht. Vanaf maandag kunnen er enkele centimeters gaan vallen. Nou blijft deze sneeuw vanwege de warme temperaturen niet lang liggen en kan er nog van alles veranderen in het weerbeeld, maar als de sneeuw valt, zal dat heerlijke witte beelden opleveren!

Enkele tientallen centimeters verse sneeuw

Op dit moment voorspelt men vanaf maandag enkele tientallen centimeters verse sneeuw. De vorstgrens ligt echter ver boven de 1000 meter, dus dat betekent dat alleen de bergen wit zullen kleuren en de dalen groen blijven. Ook dinsdag is er kans op sneeuw, maar vanaf woensdag schieten de temperaturen weer omhoog. Ook voor het weekend van 29 september staat sneeuw op de planning, maar er kan natuurlijk nog van alles veranderen. Wij houden je in ieder geval op de hoogte en hopelijk kunnen we je aanstaande maandag blij maken met een aantal heerlijke sneeuwbeelden uit de Alpen.

Boek snel je wintersport voor skiseizoen 2018/2019 >

De sneeuwverwachting in centimeters

De sneeuw wordt verwacht in een aantal skigebieden in Oostenrijk, Italië en Zwitserland. Geen grote hoeveelheden, maar wel genoeg om helemaal in de wintersportstemming te komen!

Sneeuwvoorspelling in de skigebieden in centimeters

Blijf op de hoogte van het weer in je favoriete skigebied:

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.