Skip to navigation Skip to main content

Heliskiën in Zermatt: off-piste droom bij de Matterhorn

16775 - Heliskiën in Zermatt: off-piste droom bij de Matterhorn (1)

Voor wintersporters bij wie het adrenalineniveau op een zwarte piste of bij het freeriden nog niet genoeg stijgt, is er de Zwitserse bestemming Zermatt. Hier wordt off-piste skiën naar een (nog) hoger plan getild. Hier heb je de mogelijkheid om te gaan heliskiën! Hierbij kun je je niet alleen verheugen op een waanzinnig uitzicht op de Matterhorn, maar ook op de mooiste afdaling van je leven. Je daalt af door de ongerepte poedersneeuw te midden van een indrukwekkend berglandschap. In dit weblog meer informatie over heliskiën in Zermatt bij de Matterhorn in de Walliser Alpen.

Vliegen langs de Matterhorn

Met heliskiën in Zermatt laat je twee wintersportdromen tegelijk uitkomen. Ten eerste vlieg je met een helikopter langs de wereldberoemde Matterhorn. Een uitzicht dat je niet snel zal vergeten! Vervolgens land je op een van de vijf plekken, vanwaar je een afdaling door een ongerept sneeuwlandschap staat te wachten. Twee van de vijf landingsplekken bevinden zich in het Matterhorn Ski Paradise, op de Rothorn en de Testa Grigia. De off-piste afdaling is altijd onder begeleiding van een ervaren berggids. Het vertrekpunt van een heliskitocht is in Zermatt of in Raron.

10 redenen om een keer naar Zermatt te gaan >

Rondvlucht Zermatt zonder te freeriden

Voor wie het berglandschap van Zermatt vanuit een uniek perspectief wil ervaren, maar geen freerider is, is er ook de mogelijkheid om een rondvlucht te boeken bij Air Zermatt. Tijdens de rondvlucht in de helikopter rond de Matterhorn kun je je verheugen op de meest waanzinnige uitzichten. Voor een tochtje van 20 minuten betaal je CHF 220,- per persoon. Eventueel kun je de rondtour ook verlengen tot 30 of 40 minuten. Wie het helemaal luxe wilt aanpakken, kan de ‘Gourmet’ variant boeken.

Air Zermatt biedt je het allerbeste uitzicht op de Matterhorn

Foto: © Matterhorn Zermatt Bergbahnen

De helikopter brengt je naar de ongerepte poedersneeuw

Foto: © Matterhorn Zermatt Bergbahnen

En dan is het tijd om van de Walliser Alpen af te dalen

Foto: © Matterhorn Zermatt Bergbahnen

Prijs heliskiën in Zermatt

Vanaf Raron betaal je CHF 1190,- en CHF 1340,- voor een vlucht naar de Unterrothorn of Testa Grigia. De vlucht biedt plaats aan 4 tot 5 personen inclusief berggids. Het is verplicht om op pad te gaan met een berggids en hier dien je ook nog CHF 400,- tot CHF 600,- voor een dag te rekenen. Vanuit Zermatt zijn de kosten iets voordeliger. Voor een vlucht naar de Monte Rosa, Alphubeljoch of Aeschilhorn betaal je inclusief gids ongeveer CHF 360,- tot CHF 390,- per persoon. Hiervoor dienen er minstens 3 personen van de vlucht gebruik te maken. Een heliski-avontuur is eenvoudig te boeken via Air Zermatt.

Meer informatie over het skigebied van Zermatt

Highlight van Zermatt is zonder twijfel de Matterhorn. De beroemde berg is vanuit het dorp goed te zien en je raakt er niet op uitgekeken. Rond de Matterhorn liggen ook nog eens 38 andere vierduizenders. Het skigebied van Zermatt beschikt over meer dan 350 kilometer aan pistes en heeft tal van lange afdalingen. De dalafdaling van Klein Matterhorn naar Zermatt is maar liefst 17 kilometer lang! Ook na afloop van een wintersportdag valt er in Zermatt genoeg te beleven. Geniet van wellness, flaneer door de straten, ga kaasfonduen bij een van de uitstekende restaurants of… maak een rondvlucht met Air Zermatt!

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.