25 augustus 2018 door Miranda in 'Algemeen'' | 2 Reactie(s)

Ja, we zijn KLAAR met de zomer, wanneer komt de sneeuw?

Na een waanzinnig sneeuwrijke winter kwam een zomer die de boeken ingaat als de meest warme, droge en zonnige sinds jaren. En heel eerlijk: ik heb er echt van genoten, je hoort mij niet snel zeuren over warmte, maar ik ben er nu wel klaar mee. Ik heb weer zin in dikke truien, lekker bij de openhaard zitten, sneeuw, bergen en vooral SKIËN! Een warme Apfelstrudel met vanillesaus in een knusse berghut en een welverdiend saunabezoekje na een fijne dag buiten op de pistes. Nee, ik kan niet wachten tot de eerste echte sneeuw komt en de skiliften weer gaan draaien. Laat maar komen die winter, ik ben d’r klaar voor!

Een lange warme zomer

Terwijl we eind april nog in Noorwegen in de sneeuw stonden tijdens de eerste editie van de Dutchweek Norway, liepen de temperaturen in Nederland al op tot bijna 30 graden. Thuis werden de zweetdruppels van het voorhoofd geveegd tijdens het in elkaar schroeven van de tuintafel, terwijl ik genoot van de bijna lege pistes in het skigebied van Myrkdalen. De laatste afdaling van het seizoen kwam – net als elk jaar - eigenlijk veel te snel. Maar ik was wel blij dat na het opruimen van de ski’s de zomer zonder twijfel van start ging. Geen kwakkelend voorjaar, maar gewoon BAM lekker maandenlang op slippers en in korte broek, omdat het continue lekker zonnig en warm was. Ook fijn!

Uitzicht op de Dolomieten

Ik kan niet wachten tot de bergen weer bedekt zijn onder een dikke laag sneeuw

9 maanden winter en 3 maanden zomer?

Ik heb niet zoveel met die tussenseizoen. Herfst en voorjaar, het is eigenlijk net niks. Het lijkt mij een veel beter plan om de winter te verlengen ten koste van deze twee seizoenen. Juni, juli en augustus zomer en dat we dan gewoon vanaf september beginnen met de winter? Ik ben namelijk eind augustus/begin september echt wel klaar voor een bak verse sneeuw. Ken je dat gevoel?

9 maanden winter en 3 maanden zomer?

Doe mij maar 9 maanden per jaar sneeuw

Webcams kijken

Vanaf begin september beginnen de winterkriebels over te gaan in serieuze jeuk en kijk ik regelmatig naar de weersvoorspelling in de Alpen. Wanneer gaat de eerste sneeuw vallen? En ook al smelt het vaak snel weer weg, even genieten van witte webcambeelden is zo fijn! Alvast dromen van de winter, vers geprepareerde pistes en de hele wintersportsfeer. Nog ruim 3 maanden kwijlend en vol verwachting naar de weersverwachting en webcams kijken, ik vrees dat er niks anders op zit. Laat die sneeuw maar komen!

Reactie(s)

door Kerstvrouw op 5 oktober

Ik ken dat gevoel zeker! Waar kan ik tekenen?door Thijs - Webredactie Snowplaza op 8 oktober

De winter komt steeds dichterbij!Laat een reactie achter

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen