13 augustus 2018 door Thijs in 'Nieuws''

Zoals vorig jaar bij de lancering van Snow Space Salzburg al werd aangekondigd, wordt deze zomer de Sonttagskogelbahn 2 vervangen. De huidige 4-persoons stoeltjeslift is al jaren een bottleneck voor wintersporters die van Wagrain naar Alpendorf/St. Johann willen. Momenteel wordt er een nieuwe 8-persoons stoeltjeslift aangelegd met een hogere capaciteit. Hierdoor moet de aansluiting tussen de Grafenberg en Gernkogel voortaan soepeler en zonder wachtrijen verlopen. Bij de start van het wintersportseizoen 2018/2019 wordt de nieuwe Sonntagskogelbahn 2 in gebruik genomen.

Verhoging van de capaciteit

Belangrijkste reden voor de bouw van de nieuwe Sonntagskogelbahn 2 is een verhoging van de capaciteit. Met name aan het eind van de dag kon de oude 4-persoons stoeltjeslift het aantal wintersporters niet aan. De nieuwe liftverbinding tussen de Grafenberg en Gernkogel heeft een aanzienlijk hogere capaciteit dan het oude model. Voortaan wordt het weer aantrekkelijker om de oversteek van St. Johann im Pongau naar Wagrain te maken.

Cijfers & feiten van de nieuwe Sonntagskogelbahn 2

Bergstation: Sonntagskogel Lengte: 652 m
Hoogte bergstation: 1805 m Hoogteverschil: 203 m
Snelheid: 5 m/sec. Tijd: c.a. 02:50 min
Stoeltjescapaciteit: 8 personen Capaciteit: 3200 pers./uur
Aantal stoeltjes: 38 Plaats: Wagrain

Comfortabel en kindvriendelijk

De Sonntagskogelbahn 2 gaat vanzelfsprekend voldoen aan de modernste eisen. Naast een weerkap, stoelverwarming en automatische vergrendeling wordt de lift ook voorzien van een lopende band die zich aanpast aan de hoogte van de passagier, waardoor kinderen veilig kunnen instappen. In de vorige situatie werd de Sonntagskogelbahn uitsluitend gebruikt als verbindingslift. Doordat het nieuwe bergstation hoger komt te liggen wordt het voortaan aantrekkelijker om in deze omgeving nog een extra piste te pakken.

Impressie dalstation Sonntagskogelbahn 2

Foto: © Bergbahnen Flachau

Nieuwbouw Flying Mozart in Wagrain

De bouw van de Sonntagskogelbahn 2 is slechts een eerste stap in de vernieuwing en verbetering van Snow Space Salzburg. Zo staat er op de planning om in de zomer van 2019 de Flying Mozart gondel in Wagrain te vervangen. Deze drie kilometer lange lift vanuit Wagrain naar de Grießenkar wordt voor een bedrag van 25 miljoen euro gemoderniseerd. Klik hier voor meer informatie over Snow Space Salzburg >

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.