Skip to navigation Skip to main content

Snow Space Salzburg: nieuwe skiregio investeert 50 miljoen euro

Snow Space Salzburg is de nieuwe naam van de samenwerking tussen de skigebieden van Flachau, Wagrain en Alpendorf. De nieuwe skiregio investeert de komende jaren 50 miljoen euro om het grootste skigebied van de Ski amadé te worden. Zo komt er een liftverbinding tussen Wagrain en Kleinarl, wordt de ‘Flying Mozart’ gondel gemoderniseerd en wordt de verbinding tussen Wagrain en Alpendorf op de Sonntagskogel verbeterd. Door de fusie is een van de grootste liftmaatschappijen van Oostenrijk ontstaan. Aan het einde van 2019 moeten alle nieuwe projecten in Snow Space Salzburg zijn afgerond.

Grootste skigebied Ski amadé

Het grootste project van de investeringen in Snow Space Salzburg is de nieuwbouw van de Flying Mozart gondel. Deze drie kilometer lange lift vanuit Wagrain naar de Grießenkar wordt voor een bedrag van 25 miljoen euro gemoderniseerd. De capaciteit stijgt van 2400 naar 3500 personen per uur en de nieuwe lift wordt een stuk comfortabeler. Bij het bergstation van de Flying Mozart vertrekt in de toekomst ook de nieuwe verbindingslift die eindigt in Kleinarl op de Frauenalm. Dit is de lift die de Shuttleberg Flachauwinkl-Kleinarl met Snow Space Salzburg moet verbinden. Hierdoor ontstaat een skigebied met meer dan 160 km aan pistes. Om skigebied Zauchensee-Flachauwinkl-Kleinarl (50 km piste) te bereiken, heb je ook in de nieuwe situatie nog altijd de skibus nodig. In totaal gaat Snow Space Salzburg uit meer dan 200 km piste bestaan, wat dit het grootste skigebied van de Ski amadé maakt. De verlenging en uitbreiding van de Sonntagskogel II maakt een einde aan de bottleneck tussen Alpendorf en Wagrain.

De oude Flying Mozart gondel in Wagrain wordt vervangen door een lift met een hogere capaciteit

Snow Space Salzburg: ‘Best of Mountains’

Flachau, Wagrain en Alpendorf gaan na een afzonderlijk verleden, van meer dan 50 jaar, gezamenlijk de toekomst in. Voor de naam Snow Space Salzburg is gekozen, aangezien Flachau in de afgelopen 20 jaar met ‘Snow Space’ een sterke naam heeft opgebouwd. De toevoeging Salzburg onderstreept het regionale karakter van dit skigebied. ‘Best of Mountains’ is de nieuwe slogan van Snow Space Salzburg. Dit moet duidelijk maken dat vakantiegangers hier zowel in de zomer, als in de winter van alles kunnen genieten wat de bergen zo mooi maken.

Wintersportseizoen 2017/2018

Komende winter zullen de eerste positieve effecten van de nieuwe samenwerking al te merken zijn. Zo worden er aantrekkelijke familieskipassen aangeboden die geldig zijn tijdens het weekend. De familieskipas voor 2 volwassenen en 2 kinderen zal tijdens het weekend € 129,- euro gaan kosten. Een dagkaart voor Snow Space Salzburg bedraagt € 51,50. Door bundeling van krachten en kennis hoopt het skigebied ook stappen te zetten op het gebied van pistepreparatie, kunstmatige besneeuwing en dienstverlening.

Toekomst Snow Space Salzburg

Snow Space Salzburg is de naam van de nieuwe skiregio waar Flachau, Wagrain en Alpendorf toe behoren. De komende jaren wordt er 50 miljoen euro geïnvesteerd om hier het grootste skigebied van de Ski amadé van te maken. Belangrijkste ontwikkelingen zijn de nieuwbouw van de Flying Mozart, de aanleg van de verbindingslift tussen Wagrain-Kleinarl en de modernisering van de Sonntagskogelbahn. Voor de start van wintersportseizoen 2018/2019 moeten alle werkzaamheden zijn afgerond.

Wat is jouw mening over deze nieuwe skiregio? Laat een reactie achter!

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.