20 augustus 2018 door Thijs in 'Après-ski''

Na afloop van de skidag in goed gezelschap een drankje drinken, is voor velen een belangrijk onderdeel van de wintersport. Hierdoor is Obertauern, net als après-ski hotspots als Sölden en Ischgl, zo geliefd onder wintersporters die wel van een beetje gezelligheid houden. Er zijn meer dan 25 skihutten waar je aan het goede adres bent voor alcoholische versnaperingen, après-ski hits en feest. Daarbovenop worden er gedurende het wintersportseizoen ook nog tal van aansprekende events georganiseerd. In dit weblog lees je wat de beste locaties zijn voor een bruisend avondje (en nachtje!) après-ski in Obertauern.

Overzicht van de après-ski in Obertauern

Obertauern behoort met 25 paraplubars, skihutten en bars tot de beste après-ski bestemmingen van de Alpen. Après-ski bars als de Sennbar, de Weltcupschirm en de Hochalm zijn plekken die je zeker moet bezoeken. Wie na afloop een goed hapje wilt eten kan terecht bij één van de vele goede restaurants. Nog altijd geen zin om je accommodatie op te zoeken? Er worden regelmatig themafeesten georganiseerd en voor een avondje stevig doorzakken zit je goed in de Hasnstall, People of GeorgE.

De beste après-ski bars van Obertauern

Wat de Paznauner Taja voor Ischgl is, is de Edelweissalm voor Obertauern. Deze skihut ligt direct aan de piste in het hart van het skigebied en hier barst dagelijks om 15:30 uur de après-ski los. Naast deze hotspot zijn er nog tal van andere mogelijkheden om op de piste aan de après-ski te beginnen. De Gruber Stadl ligt, weliswaar in het dal, ook aan de piste, maar hier heb je het voordeel dat het feest doorgaat tot in de vroege uurtjes en dat je niet meer verder hoeft te skiën. In de Latschnschirm treden regelmatig après-ski grootheden als Tim Toupet en Markus Becker op.

Après-ski tip: Lürzer Alm

Een van de bekendste après-ski bars van Obertauern is de Lürzer Alm, die in het centrum van het dorp ligt. Hier zit je zowel direct na de skidag op je skischoenen goed, maar ook na het avondeten met comfortabeler schoeisel. De sfeer in de Lürzer Alm is ook later op de avond uitgelaten. Tot 02:00 uur ’s nachts zit je hier goed om te dansen en uit volle borst mee te zingen met de bekende hits. Voor wie het allemaal wel wat minder mag, heeft deze bar ook genoeg te bieden. Een gezellige huttenavond of een heerlijk diner à la carte is ook prima mogelijk.

Event tip: skiopening 2018/2019

Wie graag naar Obertauern komt om optimaal van de après-ski te genieten moet dat van 30 november tot 2 december 2018 doen. Tijdens dit weekend wordt de opening van het nieuwe skiseizoen gevierd en dat mag niet onopgemerkt voorbijgaan. Op 1 december vindt er een optreden plaats van WANDA, een Oostenrijkse indiepop band.

Gamsleiten Kriterium in Obertauern

Naast het legendarische openingsfeest worden er gedurende het wintersportseizoen nog tal van andere grote en kleine evenementen georganiseerd in Obertauern. Zo vindt halverwege april het Gamsleiten Kriterium plaats, waarbij volwassenen zich wagen aan schatzoeken. In de sneeuw zijn 30 schatkisten begraven, waarmee grote prijzen als een BMW te binnen zijn.

Praktische informatie over Obertauern

Naast de talloze feest- en après-ski mogelijkheden heeft Obertauern ook 100 kilometer aan pistes te bieden. Het pisteaanbod is overwegend eenvoudig, waardoor beginners en gevorderden hier prima kunnen skiën. Wie wel van een beetje uitdaging houdt, kan zich wagen aan de Gamsleiten II, de steilste piste van het skigebied. Tijdens je wintersport in Obertauern moet je zeker de ‘Tauernrunde’ skiën, een 12 kilometer lange skitocht die je meeneemt door het complete skigebied. Over de sneeuwzekerheid hoef je je in dit veelzijdige skigebied geen zorgen te maken. Het wintersportseizoen duurt van eind november tot begin mei.

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.