13 juni 2018 door Thijs in 'Skigebieden onder de loep''

Een skivakantie is niet alleen mogelijk tijdens de wintermaanden in de Alpen. Aan de andere zijde van de wereld wordt er volop geskied, wanneer het bij ons hoogzomer is. In onder meer Nieuw-Zeeland, Australië, Zuid-Afrika en Zuid-Amerika zijn tal van skigebieden te vinden. Ook het Andesgebergte in Argentinië is een paradijs voor wintersporters. Een geliefde bestemming onder skiërs en snowboarders is het sneeuwzekere skigebied Catedral Alta Patagonia. In dit weblog lees je alles over het Argentijnse skigebied Catedral Alta Patagiona en ontdek je wat je hier tijdens een wintersport zeker niet mag missen.

Skiën in Catedral Alta Patagonia in Argentinië

Skigebied Catedral Alta Patagonia ligt in de Argentijnse Andes en dankt zijn naam aan de omringende toppen, die doen denken aan de torens van een gotische kathedraal. Met 120 kilometer aan pistes is Catedral Alta Patagonia het grootste skigebied van Argentinië. Het pisteaanbod is overwegend eenvoudig, maar voor gevorderden zijn er een paar pittige zwarte afdalingen en skiroutes. Het hoogste punt ligt op 2100 meter en de afdalingen overbruggen maximaal 1050 meter hoogteverschil.

Pistekaart Catedral Alta Patagonia

Pistekaart van het Argentijnse skigebied Catedral Alta Patagonia (Foto: © Catedral Alta Patagonia)

#1. Ontspannen in de VIP-hutten van Living Gold

Wanneer de maag begint te knorren, is het tijd om een van de berghutten of restaurants op te zoeken. Net zoals in de Alpen, vind je ook in het Andesgebergte tal van gezellige berghutten met internationale gerechten, regionale specialiteiten en warme drankjes. Een ander fenomeen wat ze hier kennen is VIP-hutten. Zo kun je bij Living Gold genieten van volledige privacy en een bijzondere sfeer. Je kunt hier echter ook gewoon langskomen voor een snelle hap of een borrel na het skiën.

#2. Actie in het snowpark van Catedral Alta Patagonia

Freestylers hebben geen boodschap aan het feit dat het skigebied met 120 kilometer aan pistes tot de grootste skigebieden van het zuidelijk halfrond behoort. Voor iedereen die op zoek is naar meer adrenaline en actie, beschikt Catedral Alta Patagonia over een 3000 m² snowpark. Er zijn twee lines, zodat zowel beginners als professionals in het snowpark uit de voeten kunnen. Kickers, rails, wallrides, er zijn tal van obstakels aanwezig.

#3. Après-ski & party in skigebied Catedral Alta Patagonia

Door het grote aanbod van berghutten is er na het skiën altijd een plek voor een gezellig drankje. Après-ski zoals je die in de Alpen gewend bent, vindt hier alleen niet plaats. Wie na afloop van de wintersportdag een feestje wil vieren, moet richting de stad Rio Negro, dat op 20 kilometer afstand ligt. Aanrader is de Interview, een mix tussen een bar en een club, waar tot het ochtendgloren wordt gedanst.

Skiën boven de wolken in het Argentijnse Catedral Alta Patagonia

Sneeuwzeker en winters van juni tot oktober

Posted by Cerro Catedral - Catedral Alta Patagonia on Donnerstag, 22. Juni 2017

Overzicht pistes & liften in skigebied Catedral Alta Patagonia

Pistes

Liften

Meer informatie

Blauwe pistes62,4 km Sleepliften8Seizoensstart24 juni 2018
Rode pistes31,2 km Stoeltjesliften20Seizoenseinde8 oktober 2018
Zwarte pistes26,4 km Gondels2Dagkaartca. € 72,-
Langste afdalingn.b. Bergtreinenn.b.Hoogte hotels 1050 m
Totaal120 km Capaciteitn.b. pers./uurMax. hoogte2100 m

Praktische tips voor een reis naar skigebied Catedral Alta Patagonia

Vanuit Nederland vlieg je vanaf Schiphol naar het nabijgelegen vliegveld van Bariloche. Een retourticket kost ongeveer € 1000,- en inclusief tussenstops dien je zo’n 20 uur reistijd te rekenen. Vanaf het vliegveld is het nog maar een klein stukje richting het exotische skigebied. Wie houdt van gezelligheid en uitgebreid tafelen in heerlijke restaurants, kan er ook voor kiezen om nog een nachtje in Bariloche te blijven. Eenmaal in Catedral Alta Patagonia kun je er ook voor kiezen om een dagje te gaan skiën in het bekendste skigebied van Argentinië, Las Leñas.

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.