23 mei 2018 door Thijs in 'Skigebieden onder de loep''

Hoe kom je die lange zomer toch door? Je kan een keer gaan waterskiën, de skibaan bezoeken of gewoon in een hoekje gaan zitten wachten tot het weer begint te sneeuwen. Het beste alternatief is om gewoon tijdens de zomervakantie op wintersport te gaan naar de andere kant van de wereld! Op het zuidelijk halfrond gaat het wintersportseizoen namelijk bijna van start. Een aantrekkelijke bestemming is het grote skigebied Las Leñas dat ligt in het Andesgebergte van Argentinië. Hier kun je tijdens de zomermaanden gewoon genieten van verse sneeuw en heerlijke pistes. In dit weblog lees je alles over Las Leñas, een van de meest geliefde skigebieden van Argentinië.

Skiën in Las Leñas in Argentinië

Las Leñas is niet alleen het bekendste skigebied van Argentinië, maar waarschijnlijk van heel Zuid-Amerika. In de zomer trekken er veel internationale top-skiërs en snowboarders naar Las Leñas om zich voor te bereiden op het volgende seizoen. Het skigebied beschikt over 58 kilometer piste en ook voor families en kinderen zijn er prima pistes. Wat opvalt aan dit skigebied, is dat het volledig boven de boomgrens ligt. Hierdoor heb je een waanzinnig uitzicht op de omringende bergwereld. Door de hoge ligging, de pistes liggen tussen de 2240 en 3430 meter, hoef je je geen zorgen te maken over de sneeuwzekerheid.

#1. Heerlijk eten bij restaurant Parador Eros

Parador Eros is een van de drie berghutten in skigebied Las Leñas waar je terecht kunt voor een heerlijke middagpauze. Op deze gemoedelijke plek kun je je verheugen op internationale klassiekers, warme dranken en barbecue gerechten. Ook in het skidorp zijn de nodige restaurants die Argentijnse specialiteiten en snacks voor na het skiën aanbieden aanwezig.

#2. Off-piste skiën in Las Leñas

Skigebied Las Leñas is zeer geliefd onder freeriders. Nadat er verse sneeuw is gevallen, is er nog dagenlang verse poeder te vinden. De meeste wintersporters blijven hier namelijk gewoon op de piste, waardoor de echte off-piste liefhebbers zich helemaal uit kunnen leven. Hier wordt alleen off-piste geskied door ervaren freeriders die op pad gaan met lawine-uitrusting inclusief airbag.

#3. Après-ski in Las Leñas

De après-ski cultuur zoals we die in de Alpen kennen is in Zuid-Amerika niet overal aanwezig. Wie hier niet zonder kan, zit in Las Leñas echter helemaal goed. Het skidorp staat bekend om de gezellige après-ski en party scene. Zowel voor een drankje na het skiën, of een avondje doorzakken zit je goed in Las Leñas. Er zijn tal van locaties waar je na het skiën de dag gezellig kunt afsluiten.

Pistekaart Las Leñas

Foto: © Las Leñas Resort

Overzicht pistes & liften in skigebied Las Leñas

Pistes

Liften

Meer informatie

Blauwe pistes8,5 km Sleepliften6Seizoensstart10 Juni 2018
Rode pistes25,7 km Stoeltjesliften7Seizoenseinde1 oktober 2018
Zwarte pistes22,8 km Andere liften1Dagkaartca. € 70,-
Langste piste7 km Bergtreinen /Min. hoogte2240 m
Totaal57 km Capaciteitn.b. pers./uurMax. hoogte3430 m

Praktische tips voor een reis naar Las Leñas in Argentinië

De reis naar skigebied Las Leñas op het

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen

Weblog

25 mei Nieuwe lift in Serfaus: 10-persoons Komperdellbahn
23 mei 5 skigebieden in Argentinië uitgelicht
22 mei Skiën in de zomer in Frankrijk: in deze skigebieden kan het