Skip to navigation Skip to main content

Live report: Dutchweek Norway in Myrkdalen

Sneeuwballengevecht tijdens Dutchweek Norway

Na de Dutchweeks in Sauze d’Oulx, Saalbach en Gerlos is het nu de beurt aan het Noorse Myrkdalen. Dutchweek strijkt voor de eerste keer neer in Noorwegen en dat zullen we weten ook! Van woensdag tot zondag staan er gezellige feesten, bijzondere excursies en hele fijne skidagen op het programma. Een heerlijke week vol met sneeuw, wind en water in het weergaloze landschap van Noorwegen. En terwijl veel skigebieden in de Alpen inmiddels hun liften hebben gesloten, wordt er in Myrkdalen volop geskied. Er ligt nog meer dan voldoende sneeuw en de omstandigheden zijn prima. Snowplaza is aanwezig bij Dutchweek Norway en doet verslag van de allereerste editie.

Uitgestorven pistes in Myrkdalen

Het epicentrum van Dutchweek Norway is het Myrkdalen Resort, een heerlijk hotel dat direct aan de pistes ligt. De pistes zijn uitgestorven en liggen er nog altijd heerlijk bij. ’s Morgens wanneer de liften openen, zijn ze nog een beetje hard, maar een uurtje later is het heerlijk carven door de voorjaarssneeuw. In het skigebied is vrijwel niemand te bekennen, waardoor het lijkt of deze exclusief voor de gasten van Dutchweek is. Qua weer is het wisselvallig. Zo nu en dan laat de zon zich zien, maar helaas hebben we ook een beetje regen gehad.

LIVE vanuit Dutchweek Norway in Myrkdalen. Kijk, reageer en geniet van heerlijke beelden uit dit prachtige wintersportland.

Geplaatst door Snowplaza op zondag 22 april 2018

Dutchweek Norway is méér dan alleen skiën

Maar bij Dutchweek Norway draait het natuurlijk om meer dan alleen heerlijk skiën. Iedere dag zijn er gezellige feestjes met Nederlandse DJ’s en artiesten. Het zal niemand in Myrkdalen Fjellandsby zijn ontgaan dat het Dutchweek is! Wat Duthweek Norway onderscheidt van andere edities zijn de excursies. Zo zijn we bij Voss Vind gaan indoor skydiven in een windtunnel en hebben we met een rib boot door de fjorden rond Flåm gevaren. Wat een geweldige ervaring! Deze fjorden behoren tot het UNESCO Werelderfgoed en moet je met eigen ogen hebben gezien.

Groep tijdens Dutchweek Norway

Samen genieten van het uitzicht op de prachtige Noorse bergen

Uitzicht op het Myrkdalen Resort

Uitgestorven pistes in het skigebied van Myrkdalen

Skiër op de piste in Myrkdalen

Wat is het heerlijk skiën tijdens Dutchweek Norway!

Rodelen in Myrkdalen

We gaan ook een middag sleeën

Skydiven in de windtunnel van Voss

Skydiven in de windtunnel van Voss

Groep in droogpak voor de Fjord Safari

Klaar om de fjorden te verkennen met een rib boot

Prachtig uitzicht op het Sognefjord

Wat is de Sognefjord nabij Flåm ongelofelijk mooi!

Uitzicht op Undredal vanuit het fjord

Het karakteristieke Undredal in het Aurlandsfjord

Terras Pudder Myrkdalen

Tijd voor après-ski!

Barbecue tijdens Dutchweek Norway

Van al dat (après-)skiën krijg je honger!

Zangeres tijdens Dutchweek Norway

En het was nog lang onrustig tijdens Dutchweek 2018...

Volgende week lees je in een uitgebreid reisverslag meer over Dutchweek Norway 2018

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.