14 april 2018 door Thijs in 'Algemeen'' | 0 Reactie(s)

ski

In april zijn veel mensen al met hun hoofd bij de zomervakantie. We hebben de eerste lentedagen achter de rug, het zonnetje schijnt en de bloemen staan weer in bloei. Toch zijn deze weken van het wintersportseizoen ook een goede periode om nog een laatste keer de piste op te gaan. Er zijn tal van redenen die duidelijk maken dat een wintersport in april fantastisch is! Langere dagen, bruisende events, voordelige prijzen en zo kunnen we nog wel even doorgaan. In dit weblog hebben we de geopende skigebieden en 7 redenen om nog een keer te gaan skiën in april voor je op een rijtje gezet.

#1. ’s Morgens skiën, ’s middags barbecueën

Door de alsmaar stijgende temperaturen is het zaak om vroeg de piste op te gaan. De zon komt steeds hoger aan de hemel te staan, wint aan kracht en de sneeuw heeft hier al vroeg in de middag sterk onder te lijden. Wellicht is het verstandiger om na de lunch voor een andere activiteit te kiezen. Maak een wandeling, ga mountainbiken of bezoek een stad in de omgeving. Wellicht kun je de dag zelfs afsluiten met een zomerse barbecue.

#2. Minder lang wachten tot het volgende seizoen

Het einde van het skiseizoen nadert, dat moeten we met pijn in het hart toegeven. Maar het maakt ons als wintersportverslaafden natuurlijk wel uit of we 7 of 9 maanden moeten wachten op de volgende afdaling. Daarom is het raadzaam om zo lang mogelijk van het skiseizoen te genieten, zodat tijdens de zomermaanden de herinneringen aan de laatste wintersport nog vers in het geheugen liggen.

#3. Natuurlijk bruin worden in plaats van onder de zonnebank

Velen zijn de zomervakantie alweer aan het plannen of reizen in april liever naar een warme bestemming in het zuiden. Voor het zo ver is moet er nog even bijgebruind worden onder de zonnebank. Wintersporters die in april gaan skiën krijgen gewoon op een natuurlijk manier een lekker kleurtje. De bruine kleur vliegt erop tijdens een paar uurtjes skiën of ontspannen op het terras.

#4. De skidagen zijn in het voorjaar extra lang

De dagen zijn weer een stuk langer en veel skigebieden openen hun pistes in het voorjaar een uurtje eerder. Zo heb je nog langer de gelegenheid om op de ski’s te staan, voordat de zomer definitief een einde maakt aan het skiseizoen. En omdat het in deze periode vaak erg rustig is, heb je grote kans dat je de pistes ’s morgens met bijna niemand hoeft te delen.

#5. Tal van concerten en events

Tijdens de laatste weken van het wintersportseizoen vinden er tal van concerten en afsluitende feesten plaats in de Alpen. Op 30 april 2018 vindt het Top of the Mountain concert met Helene Fischer in Ischgl plaats en op 14 en 15 april kun je tijdens het schatzoeken in Obertauern kans maken op een BMW X3.

#6. Korting bij wintersportwinkels

Wintersporters die in april op skivakantie gaan profiteren niet alleen van voordeel op de skipas en de accommodatie, maar van korting op materiaal bij de skishops. Aan het einde van het skiseizoen is de mode en het materiaal van afgelopen seizoen in de uitverkoop, omdat het plaats moet maken voor het zomerassortiment. Wie geen belang hecht aan de nieuwste mode en materiaal, kan mooi koopjes scoren!

#7. Events, wedstrijden en opening van snowparks

Tijdens de voorjaarsmaanden valt er ook in tal van snowparks weer het nodige te beleven. Er worden events gehouden en wedstrijden georganiseerd om de beste freestylers nog één keer een podium te bieden. Er zijn ook skigebieden waar in deze periode juist de opening van het funpark staat gepland. Zo openen in april het Spring Park op de Stubaier Gletscher en het Better Park op de Hintertuxer Gletscher.

De beste skigebieden om in april te gaan skiën

Wie denkt dat er tijdens het voorjaar geen sneeuw meer valt heeft het mis. Begin april is er gewoon nog verse sneeuw gevallen in Oostenrijk, Zuid-Tirol en de Franse Alpen. In veel skigebieden liggen nog geruststellende sneeuwhoogtes, veel dalafdalingen zullen wel al gesloten zijn. Vanaf een hoogte van 2000 meter valt er nog altijd prima te skiën. Sölden, Ischgl, en Obertauern zijn stuk voor stuk bestemmingen waar je nog met een gerust hart naartoe kunt gaan. Klik hier voor de sneeuwhoogtes in de Alpen >

Reactie(s)

Laat een reactie achter

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen