3 april 2018 door Kees in 'Aankondigingen''

Zwaaiende liftbediende sluit seizoen Berwang af

Hij is al langer dan tien jaar een fenomeen: liftbeambte Walter van de Sonnalmbahn in Berwang in Tirol, Oostenrijk. Iedere ochtend om 2 á 3 minuten over half negen zwaait hij naar de webcam die op het bergstation staat gericht. Intussen heeft het verkeersbureau van de Tiroler Zugspitz Arena ‘Herr Winkemann’ ook ontdekt: aanstaande zondag - de laatste dag van het winterseizoen in Berwang - mag iedereen gratis met de eerste lift naar boven voor een gezamenlijke zwaaisessie.

Al jarenlang zwaaien naar de webcam

Acht jaar geleden kwam ik de man – als webcamverslaafde - op het spoor en Berwang immens populair. Er zijn zelfs oosterburen die speciaal voor hem een vakantie naar Berwang boeken. En er zijn mensen die zich grote zorgen maken als hij eens een keer niet voor de camera is verschenen: lees hier het artikel van een bezorgde fan >

Gratis met de eerste lift naar boven

Er is eigenlijk geen speciale reden waarom de man iedere ochtend naar de webcam zwaait. Hij is er gewoon ooit eens mee begonnen en heeft daar een traditie van gemaakt, zo valt te lezen op de website van het verkeersbureau. Voldoende reden voor het plaatselijke toerismebureau om de man op de laatste skidag van het seizoen wat extra aandacht te geven. Wie zich aanstaande zondag (8 april) om 8 uur meldt bij het dalstation, krijgt een gratis retour met de stoeltjeslift

Wie is deze Walter?

Overigens weet het verkeersbureau zorgvuldig de achternaam van de man te verbergen, waarschijnlijk om zijn privacy te waarborgen. Er is op internet ook maar één foto van hem te vinden. Ach, misschien maar goed ook. Op de één of andere manier moet zoiets een klein beetje een mysterie blijven. En oh ja: Winkemann is natuurlijk niet zijn achternaam. Dat is Duits voor zwaaien of wuiven. De man heeft trouwens ook een eigen Facebookpagina.

Wil je weten hoe de vroege ochtend van de laatste skidag er in 2017 uitzag? Kijk dan naar onderstaande YouTube-video.

Skiën is voor Kees als een tweede leven. In het normale leven is hij geen snelheidsduivel, maar op de piste…Hij gaat meerdere keren per jaar naar de bergen. Zijn favoriete skigebieden liggen vooral in Zwitserland.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen