17 december 2010 door Thijs in 'Algemeen''

Ja Ja Ja! Het seizoen gaat voor ons Nederlanders nu echt beginnen! De komende dagen zal de eerste meute vertrekken richting de Alpen. Vandaag een weblog om nog even extra in de stemming te komen en te peilen waar iedereen zoal naar vertrekt. Zo kan ik, als thuisblijver, ook meegenieten!Eindelijk...

Na maanden wachten gaat het voor veel mensen eindelijk weer beginnen! We mogen de lange latten of het board weer onder binden. In het begin leek de sneeuw het enigszins af te gaan weten, maar iedereen kan opgelucht adem halen, er ligt overal meer dan genoeg om te wintersporten.

Een paar sneeuwhoogtes op een rijtje:

  • Saalbach-Hinterglemm: 105 cm
  • Gerlos: 80 cm
  • St. Anton: 175 cm
  • Les Deux Alpes: 100 cm
  • Val Thorens: 80 cm
  • Val Gardena: 120 cm
  • Saas Fee: 71 cm
  • Winterberg: 95 cm

Haitzingalm

Haitzingalm, Bad Hofgastein

Les Deux Alpes

Gletsjer, Les Deux Alpes

Hochkitzbühel

Hochkitzbühel

De laatste voorbereidingen

En zijn de geluksvogels die komend weekend vertrekken er al helemaal klaar voor? Als je zeker wilt weten dat je niks vergeet is het misschien verstandig om dit weblog nog even door te lezen. De vertrektijd is ieder jaar ook weer een lastige beslissing. Wel of geen overnachting? Vroeg of laat vertrekken? De knelpunten op de diverse wegen hebben wij voor je op een rijtje gezet, kijk hier. Het lijkt er overigens op dat het verder gaat met sneeuwen de komende dagen, houd daar rekening mee op weg naar je vakantiebestemming. Lees hier het speciale reisweerbericht van Snowplaza.

Ischgl? Val Thorens? Of?

Ik moet helaas nog even geduld hebben, mijn eerstvolgende wintersport staat pas in januari gepland. Desondanks ben ik zeer nieuwsgierig waar jullie zoal naar afreizen. Het levendige Ischgl? Of toch naar Val Thorens? Laat het me weten, zo krijg ik toch nog iets mee van al die wintersport voorpret!

Rest mij nog om jullie een goede reis en heel veel wintersport-plezier te wensen!

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.