Skip to navigation Skip to main content

Reisweer voor de komende dagen: oppassen in sneeuw en sneeuwbuien

Richting de Alpen dient de komende dagen rekening gehouden te worden met de volgende weersverschijnse- len; sneeuw en sneeuwbuien. Het zicht zal in deze neerslag kunnen teruglopen naar 2-4km. Doordat de vrij krachtige wind ook behoorlijk vlagerig is zal de sneeuw lokaal opgestuwd worden en hinder voor het verkeer kunnen geven.

Een korte inleiding

Vanaf vandaag publiceren wij regelmatig het Reisweer. Voor de kerst- en krokusvakantie geven wij een korte samenvatting van het weer dat je kan verwachten onderweg naar de Alpen. Gaat het sneeuwen onderweg? Is het er kans op dichte mist? Of rijden we lekker in het zonnetje naar het zuiden? Je leest het allemaal in het Snowplaza Reisweer. De toestand op de weg vatten we kort samen in codes: groen, oranje en rood, waarbij groen staat voor 'prima reisweer' en bij de code rood zal je moeten oppassen onderweg. Onderstaand een korte legende met de uitleg van de codes en daaronder vind je ee korte bescrhijving per land.

België: Code oranje


Vrijdag t/m zondag:
Eerst lokale sneeuwbuien. Op zaterdagmiddag en avond is er meer gladheid door sneeuw te verwachten en staat er een vrij krachtige wind. Door opvriezing zal het op de lokale wegen ook glad kunnen zijn.

Duitsland: Code rood


Vrijdag t/m zondag:
Vrijdag vooral veel sneeuw op de wegen in zuid Duitsland, zaterdagochtend mist. Op zondag opnieuw enkele sneeuwbuien. Door opvriezing zal het op de lokale wegen ook glad kunnen zijn.

Frankrijk: Code oranje


Vrijdag t/m zondag:
Vrijdagochtend nabij de Alpen gladheid door sneeuwval. Zondag nabij de Alpen maar dan is er ook gladheid in het midden en oosten te verwachten. Door opvriezing zal het op de lokale wegen ook glad kunnen zijn.

Italië: Code oranje


Vrijdag t/m zondag:
Vooral op vrijdag gladheid door sneeuwval. Door opvriezing zal het op de lokale wegen ook glad kunnen zijn.

Oostenrijk: Code oranje


Vrijdag t/m zondag:
Met name op vrijdag lokaal veel sneeuw. Door opvriezing zal het op de lokale wegen ook glad kunnen zijn.

Zwitserland: Code oranje


Vrijdag t/m zondag:
Vrijdag gladheid door sneeuwval. In de nacht naar zondag opnieuw sneeuw. Door opvriezing zal het op de lokale wegen ook glad kunnen zijn.

Winter Male Author 2

Over Eric

Wintersport is de grote hobby van Eric. Hij gaat ieder jaar met veel plezier naar de sneeuw en houdt van alles wat met skiën te maken heeft. Zijn enthousiasme probeert hij op het weblog van Snowplaza over te brengen.