7 december 2010 door Kees in 'Live vanuit de sneeuw', Reisverslagen''

Wie vroeg in de winter wil skiën of boarden, kan niet om de Zuidzwiterse plaats Zermatt heen. Sterker nog: je kunt hier het hele jaar door wintersporten al moet je dan wel op de koop toe nemen dat in lente, zomer en najaar de mogelijkheden beperkt zijn.Wij kozen voor deze week, dus vanaf het Sinterklaasweekeinde. Waarom? Omdat in de periode tot de kerst de accommodaties nog betaalbaar zijn, omdat verreweg het grootste deel van het skigebied vanaf eind november open is én omdat je al iets meekrijgt van die heerlijke kerstsfeer in het dorp.

Professioneel

Professioneel, dat is misschien wel de best omschrijving van

Uitzicht op de Matterhorn.

Autovrij

5-sterrenniveau in Zermatt

Wij kozen ditmaal voor Ari-resort, omdat dit appartementencomplex pal naast de belangrijkste bergbaan ligt (we hebben een broertje dood aan lopen op je skischoenen en sjouwen met je ski's). Maar ook omdat we wel eens wilden meemaken wat een 5-sterrenniveau in

Uitzicht op de Matterhorn

Onze eerste verrassing: na het openen van de liftdeuren sta je direct in je appartement! Voor de duidelijkheid: dat lukt alleen maar met je eigen sleutel waarmee je de lift kunt bedienen. Omdat het op onze aankomstdag nog stralend weer is, valt de Matterhorn direct in het oog. Het appartement kent twee balkons, beide met volop uitzicht op Zwitserlands beroemdste en meest indrukwekkende berg. De inrichting is vrij strak en modern, maar om de een of andere reden past dit wel bij Zermatt. Dat geldt ook voor de buitenkant van het gebouw, een stijl die je overigens heel veel om je heen ziet: hout is op een moderne manier gebruikt, afgewisseld door metaalelementen en graniet. Ongetwijfeld is dit de invloed van de bekende Zermatter architect Heinz Julen die ook in Nederland gebouwen en interieurs heeft ontworpen.

Alleen George Clooney is nog niet langsgeweest...

De beheerster leidt ons in grote lijnen door het appartement: iedere slaapkamer z'n eigen badkamer, een superdeluxe keuken met alle denkbare inbouwapparatuur, prachtige vloeren met uiteraard vloerverwarming. Ook een verademing: de (pittige) prijs is echt all-in, dus geen verrassingen achteraf meer. We gaan direct uiteraard zelf ook op onderzoek uit: er is niks leukers dan een nieuwe woonomgeving verkennen, ook al is deze maar tijdelijk. Komt-ie: het bestek en servies zijn van Alessi, de geluidsinstallatie van Denon, de koffiezetter van Nespresso. Alleen George Clooney is nog niet langsgeweest...

De liefhebber kan zich na een skidag laten verwennen in het eigen welnesscenter, compleet met een sauna en een jacuzzi... Je zou bijna vergeten dat je ook nog een fraai skigebied ter beschikking hebt! Daarover later deze week méér.

Terug naar boven ▲

Skiën is voor Kees als een tweede leven. In het normale leven is hij geen snelheidsduivel, maar op de piste…Hij gaat meerdere keren per jaar naar de bergen. Zijn favoriete skigebieden liggen vooral in Zwitserland.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen

Weblog

2 jul Tol in Frankrijk: tips voor je wintersport
1 jul Oostenrijkse taal: deze woorden moet je kennen
29 jun Nieuwe gondels voor de Matterhorn-Express in Zermatt