23 februari 2018 door Florien in 'Tips''

Pret met de hele familie in het Pillerseetal

(Foto: © Defrancesco)

Het Pillerseetal ligt midden in de Kitzbüheler Alpen en wordt omgeven door de Loferer Steinbergen en de Steinplatte. Jaarlijks valt hier de meeste sneeuw van Tirol, dus de stempel sneeuwzeker is zeker op z'n plaats! Tot het Pillerseetal behoren de drie skigebieden Waidring/Steinplatte, Buchensteinwand en Fieberbrunn (onderdeel van het Skicircus). Daartussen liggen allerlei leuke dorpen. Er hangt een gemoedelijke sfeer, waardoor met name families zich hier helemaal thuis zullen voelen. Zowel op als naast de piste zijn er allerlei leuke activiteiten die je kunt ondernemen. In dit weblog geef ik je een aantal tips.

Het Pillerseetal: drie skigebieden om te ontdekken

De drie skigebieden Steinplatte-Winklmoosalm, Buchensteinwand en Fieberbrunn (Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn) zijn stuk voor stuk geschikt voor de hele familie. Opa en oma kunnen mee de piste op, maar ook wandelen of langlaufen. Voor de kinderen zijn er allerlei lesmogelijkheden en de ouders kunnen op hun beurt de skigebieden verkennen. Met alle pistekilometers bij elkaar opgeteld vind je in het Pillerseetal meer dan 330 kilometer aan pistes. De skigebieden Buchensteinwand en Waidring/Steinplate zijn niet zo groot, maar wel lekker overzichtelijk en daarmee perfect voor kleine kinderen en beginners. Ben je op zoek naar meer uitdaging, dan kun je de ruim 270 kilometer aan pistes van het Skicircus gaan verkennen. Voor alle drie de skigebieden bestaan losse skipassen, maar je kunt ze ook alle drie met één skipas skiën: de Kitzbüheler Alpen Super Ski Card.

#1. Rodelen

Als je met het gezin op wintersport gaat, dan mag een middag of avond rodelen eigenlijk niet ontbreken. De rodelbanen in het Pillerseetal zijn allemaal verlicht en dat betekent dat je ook 's avonds met de slee door de sneeuw kunt glijden. Natuurlijke rodelbanen vind je in Fieberbrunn, Hochfilzen, St. Jakob in Haus, St. Ulrich am Pillersee en Waidring. Wil je een keer iets anders proberen? Dan kun je ook een ritje maken in de Timoks Coaster in Fieberbrunn. Sinds skiseizoen 2017/2018 is gebruik van de baan gewoon inbegrepen in de skipas en hoef je er niet extra voor te betalen. De Timoks Coaster is, afhankelijk van het weer, dagelijks geopend van 12.00 - 16.00 uur.

Rodelen in het Pillerseetal met de hele familie

Rodelen is leuk voor de hele familie! (Foto: © rol.art-images)

#2. Zwemmen

Op een koude dag vol sneeuw is het heerlijk om 's middags even het zwembad in te duiken. Het Aubad in Fieberbrunn of het Alpensportbad in St. Ulrich am Pillersee zijn daarvoor twee fijne bestemmingen. Bij het Aubad vind je ook wellness met verschillende soorten sauna's, infraroodcabines en massagemogelijkheden.

#3. Een wandeling met Lama's

Kijk niet gek op als je bij jouw lunchadresje op de berg ook een aantal lama's tegenkomt. Je kunt in Fieberbrunn namelijk een wandeling met lama's maken. Wandelen met lama's is misschien iets waar je niet direct aan zult denken tijdens een wintersportvakantie, maar toch is deze bijzondere activiteit erg aan te raden voor families. De dieren hebben een positieve invloed op de kinderen en geven de wandeling een heel andere betekenis. Onderweg is er natuurlijk genoeg tijd om even te knuffelen!

Lama

Lama's op het terras in Fieberbrunn

#4. Boogschieten

Als je op wintersport gaat met stoere jongens en meisjes, dan zoek je ook naar spannende activiteiten. Een echte tip in het Pillerseetal is om te gaan boogschieten in Waidring bij het Bogenparcours. Je kunt speciale cursussen volgen met de hele familie (vanaf €30,- per persoon). Het leuke van dit boogschietparcours is dat men overal nepdieren heeft geplaatst. Je richt dus niet op een schietschijf, maar op een dier.

#5. Een bezoek aan het Jakobskreuz

Eén van de hoogtepunten van skigebied Buchensteinwand is het Jakobskreuz. Het kruis staat op de top van de 1456 meter hoge gelijknamige berg en is heel anders dan andere bergkruizen. Het leuke van het Jakobskreuz is dat je het ook van binnen kunt bekijken. Het uitzichtplatform bevindt zich op 19 meter hoogte en de totale lengte van het kruis is 29,6 meter. Geniet samen van een prachtig uitzicht over de omgeving.

Uitzicht op het Jakobskreus met veel verse sneeuw

Het Jakobskreuz stat op de top van de Buchensteinwand (Foto: © rol.art-images)

#6. Een arrensleetocht

Het sprookjesachtige Pillerseetal vraagt om ontdekt te worden vanuit een arrenslee. Neem de kinderen mee naar de tijd van prinsen, prinsessen en rijtuigen en geef ze voor even een koninklijk gevoel. Je kunt een arrensleetocht maken in Fieberbrunn en St. Ulrich am Pillersee.

#7. Indoor klimmen

Is het de hele dag al slecht weer en hebben jullie het wel gehad in de sneeuw? Dan is een bezoek aan een indoor klimhal een leuk alternatief. Dat kan bij het Freizeitpark Familienland in St. Jakob in Haus. De klimhal beschikt over een klimgebied van meer dan 600 m², waarbij je tot 16 meter hoogte kunt klimmen. Er zijn speciale cursussen voor alle leeftijden.

Verse sneeuw in Fieberbrunn

Wat is het mooi met al die verse sneeuw in Fieberbrunn!

Heb jij nog een aantal leuke tips voor een familievakantie in het Pillerseetal?

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.