Skip to navigation Skip to main content

Interview met Jörn Homburg van de Bergbahnen Oberstdorf - Kleinwalsertal

Vorige week was Snowplaza in Oberstdorf - Kleinwalsertal. Tijdens ons bezoek spraken we met Jörn Homburg van de plaatselijke Bergbahnen. Natuurlijk vroegen we hem naar de nieuwe ontwikkelingen binnen het skigebied en de plannen voor de toekomst. En als je toch met een local praat, dan kun je beter ook maar direct even vragen naar de beste pistes van het skigebied en welke gerechten je absoluut moet proberen als je in Oberstdorf - Kleinwalsertal bent. En of je als je bij de Bergbahnen werkt, je zelf ook daadwerkelijk veel op de ski's staat. Bekijk de video voor alle vragen en antwoorden.

Ontwikkelingen in het skigebied Oberstdorf - Kleinwalsertal

Jörn vertelt dat er de afgelopen jaren flink is geïnvesteerd in het skigebied en dat hebben we zelf kunnen zien tijdens ons bezoek. Op de top van de Nebelhorn is een prachtig nieuw bergrestaurant gebouwd en in het skigebied Fellhorn is een nieuwe snelle stoeltjeslift gebouwd met lederen zittingen. Afgelopen zomer is 70 miljoen geïnvesteerd in het skigebeid, waarvan het meeste in het deelskigebied Ifen. Hier was al een nieuwe stoeltjeslift gebouwd, is geïnvesteerd in sneeuwkanonnen en dit jaar werden er twee nieuwe gondelliften en een nieuw restaurant geopend.

Nieuwe lift Ifen Kleinwalsertal

De nieuwe gondellift in Ifen

Pistetips en zelf veel skiën

Natuurlijk hebben we Jörn gevraagd naar zijn favoriete pistes in het skigebied van Oberstdorf - Kleinwalsertal. In de video kun je al enkele tips bekijken, maar binnenkort zullen we nog een heel artikel schrijven over de beste pistes in de verschillende skigebieden van de Duits-Oostenrijkse regio. En hoewel het kantoor van Jörn uitkijkt op de dalafdaling van de Kanzelwand, is hij helaas toch zelf niet vaak (genoeg) op de ski's te vinden. De meeste dagen zit hij, net als jij en ik, gewoon op een stoel achter een bureau met zijn ogen gericht op een computerscherm.

Pistes Oberstdorf - Kleinwalsertal

Binnenkort delen we de beste pistetips van Oberstdorf - Kleinwalsertal met je

Snowplaza bedankt Jörn voor het interview en we komen snel weer eens terug naar dit fijne skigebied!

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.