20 februari 2018 door Florien in 'Skigebieden onder de loep''

Pistetips Gastein

(Foto: © Gasteinertal Tourismus GmbH, Marktl)

Skigebied Gastein ligt in het Gasteinertal, midden in het Salzburgerland. Het gebied is verdeeld over vier deelskigebieden en beschikt over meer dan 200 kilometer aan pistes. Daartussen liggen de drie dorpen Dorfgastein, Bad Gastein en Bad Hofgastein. Met één skipas kun je in alle vier de deelskigebieden skiën en qua verbinding heb je alleen af en toe de skibus nodig. #1. Rode piste H1, H2 & H2a

Met een lengte van ruim 11 kilometer en meer dan 1000 hoogtemeters behoort deze afdaling tot één van de langste van de Oostalpen. De piste start op het hoogste punt van de 2050 meter hoge Schlossalm en neemt je mee terug naar Bad Hofgastein. Deze heerlijke lange afdaling loopt tussen de bomen en is ontzettend fijn. Brandende bovenbenen zijn gegarandeerd.

Wintersport Gastein

(Foto: © Gasteinertal Tourismus GmbH)

#2. Blauwe piste B15 & B14

Blauwe piste B15 en B14 gaan van start bij het bergstation van de Stubnerkogelbahn. Deze fijne afdaling biedt de mogelijkheid om ook een paar stukjes rood te skiën. Met een lengte van bijna 6 kilometer en ruim 1000 hoogtemeters is dit een flinke piste, maar qua niveau wel goed te doen voor de wat minder geoefende skiër.

#3. Rode piste B11

Rode piste B11, ook wel bekend als de Angertalabfahrt, is een van die heerlijke lange afdalingen in het skigebied. Met een lengte van ongeveer 7 km en ongeveer 1000 hoogtemeters is dit een leuke afdaling voor wintersporters die het liefst zo min mogelijk in de lift zitten.

Skiën Gastein

(Foto: © Gasteinertal Tourismus GmbH, Creatina)

#4. Blauwe piste D11, D7a, D7b, D7c & D1d

Van de ruim 200 kilometer aan pistes is 65 kilometer blauw. Er zijn een aantal fijne blauwe afdalingen, waaronder piste D11, D7a, D7b, D7c & D1d die je van de 2027 meter hoge Kreuzkogel mee terug neemt naar Dorfgastein. De afdaling heeft een lengte van ongeveer 5 kilometer en daarbij overbrug je ruim 900 hoogtemeters.

#5. Zwarte piste B3 & rode piste B5

In skigebied Gastein kom je allerlei pittige pistes tegen. Een tip is om een paar uurtjes te gaan skiën op de Graukogel. De afdalingen zijn breed en er zit een leuk stukje zwart tussen. Start vanaf het hoogste punt en ski helemaal terug naar Bad Gastein. De afdaling heeft een lengte van 2,1 kilometer en daarbij overbrug je ongeveer 900 meter hoogteverschil.

Ski alle vier de deelskigebieden in één dag

Als je op wintersport gaat naar Gastein, dan kun je twee verschillende skipassen aanschaffen. De eerste is de skipas van de Ski amadé, waarmee je naast Gastein ook in alle andere skigebieden van de regio kunt skiën. Een andere optie is de Kitzbüheler Alpen Super Ski Card. Met deze skipas heb je naast alle skigebieden van de Ski amadé ook toegang tot 22 andere gebieden in de Kitzbüheler Alpen (Tirol & Salzburgerland) en 2750 km aan pistes. Met beide skipassen kun je dus heel veel kanten op, maar dat hoeft niet. Je kunt namelijk ook gewoon een mooie skisafari door Gastein maken. Het is zelfs mogelijk om alle deelskigebieden op één dag te ontdekken. Daarvoor moet je niveau wel goed zijn, want je legt flink wat kilometers af. Als je de 'Skiline cc app' download, dan kun je in combinatie met je skipasnummer de hele route en het aantal pistekilometers terugkijken. Onderweg kom je langs meerdere mooie uitzichtpunten. Vooral op de Stubnerkogel (hangbrug) en Kreuzkogel moet je echt even stilstaan, een fotootje maken en genieten.

Uitzichtpunt Gastein

(Foto: © Gasteiner Bergbahnen AG, Wolkersdorfer)

Sluit de skidag af in de thermen of in de après-ski

Na een intensieve dag op de pistes van Gastein zijn er een aantal mogelijkheden om de dag af te sluiten. Het dal staat bekend om de thermale baden, dus voor een ultieme ontspanning van de spieren is de keuze eigenlijk snel gemaakt. Bezoek de Felsentherme in Bad Gastein of de Alpentherme in Bad Hofgastein. Neem plaats in de vele sauna's en stoomcabines, geniet van het warme water in het zwembad of drink een drankje in de thermenbar. Ben je op zoek naar meer vertier? Dan kun je ook een kijkje nemen in de après-ski. De gezelligheid begint al op de piste bij de berghutten en gaat in het dal verder bij enkele (schirm)bars. Wil je feesten tot diep in de nacht? Dan zijn Haeggbloms en Silverbullet aan te raden.

Meer artikelen

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen