18 februari 2018 door Jasper in 'Skitechniek'' | 0 Reactie(s)

Onze armen, handen en skistokken gebruiken we tijdens het skiën hoofdzakelijk als evenwichtshulp. Een goede positie van je armen zorgt ervoor dat je stabieler op je ski's staat. Om deze positie te bepalen is er een simpel trucje dat je kunt toepassen.

Persoonlijke voorkeur

In deze video legt Jasper je uit in welke positie je het beste je armen en handen kunt houden tijdens het skiën. Het is echter wel zo dat er geen exact juiste positie aan te geven is, omdat er ook een stukje persoonlijke voorkeur aan te pas mag komen. Een klein beetje hoger, lager, smaller of breder maakt uiteindelijk weinig verschil.

Zwaaien tijdens het skiën

Je armen in de juist positie houden is niet zo moeilijk, maar zodra je de eerste bocht inzet wordt het tijd om extra alert te zijn op de positie van je armen, handen en skistokken. Veel skiërs zijn geneigd om bijvoorbeeld de bocht te starten vanuit een zwaaiende beweging met hun armen of laten hun binnenste arm naar achteren zwaaien nadat de stokinzet is gemaakt.

de positie van je armen tijdens het skiën

Veel skiërs zwaaien met hun armen en stokken, hierdoor heb je minder balans

Gewenning

Houd je armen in de juiste positie voor je wegglijdt en wees extra bewust van je houding vlak nadat je de bocht hebt gemaakt. Het zal even duren voor je jouw armen, handen en skistokken zonder na te denken in de juiste positie weet te houden, maar uiteindelijk zal je merken dat je stabieler op je ski's komt te staan en je makkelijker en beter de stokinzet kunt maken.

Jasper heeft jarenlang gewerkt als skileraar in Gerlos in de Zillertal Arena en is eigenaar van Sneeuwsportleraren.nl.

Reactie(s)

Laat een reactie achter

Skiën is meer dan een passie voor Jasper; het is zijn leven. Als kleine jongen had hij de smaak al snel te pakken en inmiddels is Gerlos in de winter zijn thuisbasis. Hier werkt Jasper al jaren als Landes skileraar.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen