8 februari 2018 door Joanne in 'Skigebieden onder de loep''

Het Zillertal is een populair dal. Het ligt relatief dicht bij Nederland en het is bekend van het feestdorp Gerlos. In het skigebied van Mayrhofen vind je de steilste geprepareerde piste van Oostenrijk, de De geur van koeien

Fügen is een verzameling oude boederijen en huizen langs een lange straat. Daartussen zijn allerlei nieuwe betonnen huizen gestampt, maar ruik je soms ook opeens de koeien die in de stal staan. Het dorp stelt niet veel voor, een gezellig hart is er eigenlijk niet. Toch vind je er alles wat je nodig hebt en dus ook leuke après-ski in de PizzPub.

Drie skimogelijkheden

Het overzichtelijke skigebied van Fügen valt uiteen in drie delen. In het dorp zelf is een grote kinderweide. Hier leren de kleinsten de eerste stappen. Vanuit het dorp gaat de Spieljochbahn omhoog. Dat is een relatief klein gebied dat uitermate geschikt is voor families. Met de skibus kan je naar Hochfügen. Dit skigebied is groter en gevarieerder doordat het aangesloten is op Kaltenbach.

Spieljoch

Familiegebied Spieljoch

Familiegebied Spieljoch is charmant juist doordat het afgescheiden is van de andere skigebieden in het Zillertal. De beginnerspiste zelf is door al zijn heuvels, hobbels en kuilen elke keer weer anders. Op deze piste is veel variatie te vinden voor beginnende skiërs, van makkelijk tot steil en van recht to halfpipe. Kinderen die al ervaring op de ski's hebben kunnen hier al snel zelfstandig op pad. Bij het bergstation van de Spieljochbahn is een groot restaurant. Hier zie je vaders en moeders die niet zo veel willen skiën genieten van hun biertje. Echt een familieparadijsje dus!

Veelzijdig Hochfügen

Met de bus ben je vanuit Fügen in een klein half uurtje in skigebied Hochfügen-Hochzillertal. Hochfügen bestaat uit een paar hotels, restaurants en bars. Winkels zijn er niet. Het is niet echt een dorpje, maar je zit hier wel op de berg bij de pistes. Hochfügen is nog steeds relatief klein, maar door de doorsteek naar Kaltenbach kan je toch veel verschillende afdalingen maken. Daarbij is Hochfügen leuker dan Kaltenbach, waar alle pistes min of meer op dezelfde helling liggen. Hier maak je dus je volgende stap in je skicarrière.

Veelzijdig Hochfügen

Het Zillertal ligt aan je voeten

In Kaltenbach ligt een groot funpark. Ben jij een funparkfanaat dan kan je hier je hart ophalen. Let op dit is niet voor beginners. Als je er op gaat letten zul je merken dat de helikopter met regelmaat overvliegt. Heb je dit gebied snel doorkruist, dan rij je zo naar het volgende skigebied in het Zillertal. Gerlos, Zell am Ziller, Mayrhofen, Hintertux, er valt genoeg te beleven.

Highlights buiten de piste

Bij Fügen ligt een zwembad, de Erlebnis Therme Zillertal. Het is een heus speelparadijs. Dus wil je na het skiën nog wat anders kan je hier van de glijbanen sjezen. Ook leuk als één van de kinderen nog niet skiet. Verder rijdt er door het dal zelfs een dieseltreintje. Ook hier geldt: wil je een dagje niet skiën of kan niet iedereen mee, dan is dit een leuk uitje.

Stoomtrein Zillertal

Voor wie is Fügen geschikt?

Fügen is uitermate geschikt voor gezinnen. Er zijn behoorlijk veel Nederlanders, daardoor zijn er dus ook veel Nederlandse skileraren. Op de kinderweide en daarna op de Spieljochbahn kunnen de kinderen het goed leren, terwijl de ouders zelf skiën of relaxen. Kan de hele familie al skiën? Dan leeft iedereen zich uit in Hochfügen.

Joanne gaat het liefst zo vaak mogelijk naar buiten, de natuur in en het liefst naar de bergen. Qua skiën is ze een laatbloeier, maar ze heeft de 'schade' ruimschoots ingehaald. Inmiddels geeft ze skiles, zodat ze in de winter nog meer in de bergen kan zijn.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen