13 januari 2019 door Nick in 'Après-ski''

Après-skiën, wij Nederlanders kunnen daar wat van… Overal in de Alpen vind je gezellige bars waar onze landgenoten dagelijks te vinden zijn om de wintersportdag af te sluiten met een gezellige borrel. Van het Oostenrijkse Gerlos tot het Franse Val Thorens, Hollanders zijn overal te vinden in de Alpen. Een aantal après-ski bars in de Alpen zijn zelfs in handen van Nederlandse eigenaren. Een biertje in je eigen taal bestellen, meezingen met de hits van Jan Smit of een cola Beerenburg drinken in plaats van Schnapps, bij deze bars kan het!

#1. Cin Cin, Gerlos

Hoewel de Cin Cin in handen is van een Oostenrijkse eigenaar, staat de bar altijd stampvol met Nederlanders. Gerlos wordt natuurlijk gedomineerd door onze landgenoten en de après-ski is daar geen uitzondering in. Wees op tijd binnen om een plekje te bemachtigen in de populaire Cin Cin, want iedere dag staat het er bomvol! Wanneer het feest hier is afgelopen, stampen de hordes met Hollanders door naar de Little London, waar het dak er ook dagelijks af gaat.

Après-ski bar Cin Cin in Gerlos

#2. Eisbar, Kirchberg

Nederlandse eigenaar, Nederlands personeel, Nederlandse snackbar. Ja, de Eisbar in Kirchberg is een typisch Hollandse après-ski bar. Artiesten als Django Wagner en Dries Roelvink staan hier met regelmaat op het podium en het motto is “Fun, Friends & Flügel”. Het hele winterseizoen zijn er leuke feesten als ‘Black Magic Dropshot Party’s’ en ‘Flügel-Fests’ in de Eisbar, waardoor je hier écht iedere avond een feestje kunt bouwen.

#3. Fabels, Ellmau

Na een heerlijke skidag in Ellmau is er niks gezelliger dan afsluiten in Fabels. Tussen de middag kun je hier tijdens de lunch zowel Wiener Schnitzels als frikandellen met patat bestellen en aan het eind van de middag loopt Fabels stampvol met Hollandse feestgangers. Na het après-skiën nog trek? Bij Fabels vind je één van de weinige trekmuren in de Alpen! Net als bij de FEBO kun je hier gewoon een vette hap uit de muur trekken.

Après-ski bar Fabels in Ellmau

#4. 360 Bar, Val Thorens

Zelfs in de Franse Alpen bouwen wij zonder enige twijfel gezellige feestjes. Bijvoorbeeld in Val Thorens in de 360 Bar. Geen oer-Hollandse meezingers hier, maar house of technobeats. Nederlandse DJ’s als Afrojack, Hardwell en Nicky Romero hebben hier onder meer gedraaid. En dat zijn zeker niet de minste namen! Rond een uur of zes is het feest in de 360 Bar afgelopen. Daarna wordt er doorgefeest in het Snowcafé of in Le Monde.

Après-ski bar 360 Bar in Val Thorens

(Foto ©: 360 Bar)

#5. Biwak, Fieberbrunn

In het Skicircus zijn Saalbach en Hinterglemm de meest populaire après-ski bestemmingen, maar voor een Nederlands partijtje is Fieberbrunn ook een ideale locatie. In het dal vind je de Biwak Bar, waar veel landgenoten komen voor een lunch, drankje of een plekje in een ligstoel.

Après-ski bar Biwak in Fieberbrunn

#6. Gerry’s Inn, Westendorf

Veel Hollandser dan Gerry’s Inn ga je het hoogstwaarschijnlijk niet krijgen. Voor de Nederlandse wintersportgasten in Westendorf begint de après-ski in Gerry's Inn, wat in het dal aan de piste ligt. Na een aantal biertjes staan de gasten op de tafels mee te zingen met de bekende après-ski hits. Echte Hollandse gezelligheid in Gerry’s Inn! Als de feestgangers het centrum van Westendorf intrekken, splitsen ze zich op naar de andere Hollandse bars: Moskito en de Karat Bar.

#7. Prins van Oranje, Les Deux Alps

De naam ‘Prins van Oranje’ zegt in principe al genoeg over de eigenaar en gasten van de populaire après-ski bar in Les Deux Alpes. De Prins van Oranje staat iedere avond vol met jonge Nederlandse feestgangers die wel één of meerdere drankjes lusten.

Après-ski bar Prins van Oranje in  Les Deux Alps

(Foto: © Paul Bergen)

#8. Goaßstall, Hinterglemm

Hinterglemm is een erg populaire locatie onder Nederlanders. Ook hier vind je gezellige après-ski bars, waar dagelijks de nodige drankjes genuttigd worden. De meest populaire bar hier is zonder enige twijfel de Goaßstall, die direct aan de piste ligt. Wellicht geen échte Nederlandse après-ski bar, maar misschien maakt dat het juist zo leuk!

Après-ski bar Goaßtall in Hinterglemm

(Foto: © Goaßstall)

Staat jouw favoriete bar er ook tussen? Laat een reactie achter!

door Ellen op 14 januari

Nummer 3 de fabels..... kei gezellig!!!!Nick stond vanaf zijn derde levensjaar op de ski's en heeft sindsdien de smaak te pakken. Een winter zonder skiën kan hij zich niet meer voorstellen en de SkiWelt kent hij inmiddels op z'n duimpje.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen