9 februari 2018 door Florien in 'Skigebieden onder de loep''

Een aantal weken geleden St. Johann in Tirol & Oberndorf.

#1. Leren skiën met mascotte Valle bij de kinderlanden

Er liggen twee kinderlanden in het skigebied. Eentje helemaal links op de pistekaart bij de Eichenhofliften en eentje in het midden bij de Hochfeldliften. Samen met mascotte Valle leren de kinderen hun eerste bochtjes draaien in de sneeuw en aan het einde van de dag doen ze samen met deze vrolijke sneeuwpop een dansje. Hebben ze het eenmaal een beetje onder de knie, dan ontdekken ze stukje bij beetje steeds meer van het skigebied. Allemaal onder begeleiding van vriendelijke skileraren en skileraressen.

Kinderen skiles

En aan het einde van de dag doen ze een dansje met Valle!

#2. Een winters klimparcours of een ritje met de Flying Fox

Ben je op wintersport met iets oudere kinderen of echte avonturiers, dan mag een bezoek aan het Hornpark in St. Johann in Tirol echt niet worden overgeslagen. Het Hornpark is een klimpark met Flying Fox dat ook in de winter geopend is. Klimmen kan al vanaf 3 jaar en een ritje in de Flying Fox is mogelijk vanaf 12 jaar (minimaal 120 cm en 40 kg).

#3. Rodelen

Rodelen met kinderen is altijd leuk. Helemaal in de echte sneeuw op een houten slee. In de omgeving vind je meerdere mogelijkheden. Een aanrader is de rodelbaan in St. Johann in Tirol. De baan start vlakbij berghut Harschbichl en heeft een lengte van ongeveer 2,5 kilometer. De baan is verlicht, waardoor ook avondrodelen mogelijk is. Een andere tip is de ongeveer 2 km lange Bacheralm rodelbaan in Kirchdorf. Ook deze rodelbaan is ’s avonds verlicht.

St. Johann in Tirol & Oberndorf

Of gewoon lekker sleetje rijden...

#4. Een arrensleetocht door de sneeuw

Romantisch, magisch, gezellig, spannend en bijzonder. Vijf kenmerken die van toepassing zijn op een arrensleetocht. Zorg voor warme kleding en stap net zoals Assepoester in een echte koets met paarden ervoor. Geniet van het prachtige landschap en de grote glimlach op het gezicht van de kinderen. Een arrensleetocht kun je maken in St. Johann in Tirol, Oberndorf, Kirchdorf en Erpfendorf.

#5. Oefenen op de brede blauwe afdalingen

Hebben de kinderen het skiën eenmaal een beetje onder de knie, dan is er als ouder niks leukers dan de hele dag samen oefenen. Het skigebied is relatief rustig en dat betekent dat de kinderen voldoende ruimte hebben om hun bochten te draaien. Fijne pistes daarvoor zijn 6 a/b en 1 a/c/d.

Skiën St. Johann & Oberndorf

Oefen op de prachtige brede pistes

#6. Zwemmen in Kirchdorf of St. Johann in Tirol

Het is natuurlijk onwijs leuk om elke dag op de pistes te staan, maar voor de kinderen is het af en toe ook fijn om even van de sneeuw te pauzeren. Een goed alternatief is om te gaan zwemmen. Dat kan bij het Panorama Badewelt in St. Johann in Tirol of het wellnesscentrum Kaiserquell in Kirchdorf. Lekker een middag plezier maken op de glijbanen en in het heerlijke warme water.

#7. Een bezoek aan de funparks

Funparks zijn niet alleen voor volwassenen. Als je op wintersport bent met oudere kinderen, dan is het onwijs leuk om ze te zien stunten in een funpark. In St. Johann in Tirol & Oberndorf ligt het funpark vlakbij het dalstation van de Eichenhoflift.

Kinderen

Overal zie je klasjes voorbij komen...

Op wintersport naar St. Johann in Tirol & Oberndorf

Het skigebied van St. Johann in Tirol & Oberndorf ligt op de 1996 meter Kitzbüheler Horn. Met ski’s kun je tot een maximale hoogte van 1604 meter komen. Dat is niet heel hoog, maar toch is het skigebied sneeuwzeker. Daarnaast kan maar liefst 38 km pistes kunstmatig worden besneeuwd. Het skigebied kent heerlijke brede afdalingen en moeilijk wordt het eigenlijk nooit. Perfect om te leren skiën of om je huidige

Geniet van een prachtig uitzicht op de Wilder Kaiser

Heb jij nog tips? Laat het ons weten in een reactie!

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen