31 januari 2018 door Yvonne in 'Skigebieden onder de loep''

24 UUR IN is een nieuwe webserie voor wintersporters. In deze derde aflevering ontdekt presentator Frank het dorp en skigebied La Norma. Frank neemt je mee de pistes op en ontdekt een aantal lokale specialiteiten en activiteiten. In deze aflevering van La Norma gaat hij ijsklimmen, leren telemarken, genieten van Raclette en bezoekt hij één van de lokale forten.

24 UUR IN: nieuwe webserie voor wintersportliefhebbers

24 UUR IN is een webserie door en voor wintersportliefhebbers. Presentatoren Frank en Monique nemen je in afleveringen van ongeveer 20 minuten, mee naar verschillende skigebieden. In de afleveringen komen niet alleen de pistes aan bod, ook maak je kennis met de lokale bevolking, tradities en de leukste activiteiten. Natuurlijk hoort het proeven van lokale specialiteiten hier ook bij. Snowplaza houdt je op de hoogte van de 10 afleveringen. Bekijk hierboven de derde aflevering, over La Norma.

24 UUR IN tips La Norma

Het Franse La Norma is een echt skigebied voor families. Er is een ruime keus aan fijne groene pistes, die voor kinderen en beginners zeer geschikt zijn. In totaal vind je hier zo'n 65 kilometer aan pistes. Het dorp zelf is een echt chaletdorp. Het is autovrij en je kunt naar de meeste accommodaties skiën tot aan de voordeur. Her en der vind je een aantal winkels en leuke restaurants. De tips van Frank:

  • Bezoek één van de vijf forten.
  • Ga samen met een gids een keer ijsklimmen.
  • Proef de lokale Raclette.
  • Neem een les telemarken.

Yvonne is geen ochtendmens, maar als er een piste in de buurt is staat ze het liefst zo vroeg mogelijk bij de lift. Genieten is het belangrijkst. Zowel op het snowboard, tijdens het rodelen, in de après-ski of van een heerlijk bord eten in een knusse berghut.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen