5 december 2010 door Thijs in 'Stellingen''

Ieder wintersportland heeft zo zijn eigen (piste)gastronomie. In Oostenrijk geniet ik van de Tiroler Gröstl, in Zwitserland van de kaas-fondue en Italië staat bekend om de overheerlijke pasta’s. Toch zie ik tot mijn afgrijzen dat de borden friet niet aangesleept kunnen worden.Bah, bah, bah!

Zonder enige jaloezie kijk ik naar die borden vol kleffe patat, terwijl ik een bord Kaiserschmarren smakelijk naar binnen werk. Wat is er nou zo lekker aan die friet op de piste? Vertel mij dat eens? Wat ik zie zijn frieten die druipen van het vet en er droevig bijliggen omdat ze zo ontzettend slap zijn. Alsof dat niet genoeg is, wordt de patat ook nog eens verzopen in een flinke plas ketchup en/of zure mayonaise. Om het geheel af te maken gaat er een lading zout over, waar ik in Nederland mijn stoep ijsvrij mee kan houden. Mouwen opstropen en aanvallen maar! Binnen no-time is het bord leeg doordat ieder patatje verorberd wordt alsof het de laatste kan zijn. Eet smakelijk…

Zo kan het ook!

Zo kan het ook!

Met een glimlach kijk ik weer naar mijn bord waar ik de met liefde bereide schmarren op zie liggen. Ik neem rustig een hapje en een slokje van mijn skiwasser. Familie Pommes Frites, probeer nou ook eens wat anders!

Wat is er nou zo lekker aan friet op de piste? Kunnen jullie mij dat vertellen? Ik hoor graag, ook al kan ik het me niet voorstellen, wat ik mis!

door Herman op 6 december

In het "zelfservice" pistenrestaurant is de patat niet lekker omdat hij er al erg lang ligt. Een lekkere schnitzel kan eigenlijk niet zonder de pommes!door Bruine Bob op 6 december

Ik ben in Oostenrijk. Geniet van Oostenrijkse sneeuw en dito Oostenrijks voedsel. Volgens mij hoort patat daar niet bij. Kortom geef mij de lokale hap maar want die is het lekkerst !!door snitzzsel op 9 december

Mijn beste Thijs, Ik heb sterk de indruk dat jij in totaal de verkeerde zaken gaat lunchen... Hoogst waarschijnlijk in een goedkope en overvolle selfservice etablisement ergens in een slecht skioord..... Wij zijn een groepje van 8 mensen en gaan jaarlijks een ander ski-oord verkennen in Oostenrijk of Iatlië en tot op heden hebben wij nog maar zelden een tegenslag gehad qua maaltijden op de piste. Of 't was een selfservice.... Als je een leuke berghut uitkiest kijk dan eerst goed om je heen en bekijk hoe alles wat aangekleed is en naar de hygiëne. Dan zul je merken dat de meeste berghutten waar er bediening is netje en degelijke kost serveren. Een berghut met bereidingen van het huis zijn soms ook zeer voortreffelijk. Over één land ken ik je gelijk geven dat daar het eten vaak erbarmelijk slecht en duur is = France..... En ja hang niet de gierige Hollander uit en kies voor een zaak waar je misschien iets meer moet betalen, de smaak zal er ook naar zijn!!!!!! Alvast smakelijk Thijs.......door snitzzsel op 2 januari

Hey Thijs, Wij gaan met ons groepje eigenlijk ieder jaar naar een ander skigebied. Meestal ist wat uitzoeken waar we kunnen neerstrijken in de middaguurtjes...... Daarom doen wij in de voormiddag al eens een hutje aan om iets fris te nuttigen....Ook in de namiddag houden wij alles wat int oog als we ne snapps of jëagher gaan drinken... Rondkijken en de kaart eens overlopen is de boodschap, en soms geluk hebben. Ook in 't hotel luisteren wat andere gasten vertellen waar zij zijn gaan eten..... Bijna in alle skigebieden die we al hebben aangendaan hebben we leuke hutten gevonden........ Dit jaar doen wij een poging Madonna de Campiglio te gaan ontdekken..... GreetingsTijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen