Skip to navigation Skip to main content

Even voorstellen...

1544 - Even voorstellen... (1)

Mensen in mijn omgeving –ook skiërs- kijken mij glazig aan wanneer ik vertel dat ik een blog ga schrijven op Snowplaza. ‘Waar ga je het over hebben dan’, is steevast de eerste vraag die ik krijg. De eerste keer was ik nog verbaasd, de tweede keer al niet meer. Zelfs als ik daarna een paar onderwerpen opsom, dan nóg onstaat er geen helder beeld bij mijn gesprekspartners.

Alles is een onderwerp

Gelukkig heb ik in de journalistiek geleerd dat álles een onderwerp kan zijn. Laatst zei een collega tegen me dat ze van het ene op het andere moment bang was geworden op de piste. Ze volgt nu een speciale trauma-cursus in een skihal. Happetteee: wéér een leuk thema!

Passie voor bergen

Skiën geldt voor mij als een soort tweede leven. Nee, ik ben geen snelheidsduivel in het normale verkeer, maar op de piste... Ergens op m’n twintigste ben ik begonnen. Inmiddels ben ik de vijftig ruim gepasseerd en is er gelukkig nog geen sprake van slijtage. De passie voor skiën loopt parallel aan die voor bergen in het algemeen. Een moeilijk te verklaren fenomeen voor een laaglander uit de polder: misschien kwamen mijn voorouders uit de Alpen? Ik heb zo m’n favoriete skigebieden. Die liggen vooral in Zwitserland. Dat land is voor mij het ideale compromis: prachtige gebieden, uitdagende pistes en een soort ingetogenheid dat mij goed ligt. Lees mijn blogs en je komt er vanzelf achter welke andere voorkeuren ik heb en waarom. Reacties zijn uiteraard van harte welkom.

Profielfoto Kees

Over Kees

Skiën is voor Kees als een tweede leven. In het normale leven is hij geen snelheidsduivel, maar op de piste…Hij gaat meerdere keren per jaar naar de bergen. Zijn favoriete skigebieden liggen vooral in Zwitserland.