10 september 2010 door Thijs in 'Skigebieden onder de loep''

Als beginner ben je bij andere dingen gebaat dan gevorderde skiërs. Een funpark, of steile piste is aan jou (nog) niet besteed. Voor jou is het van belang dat je rustige blauwe hellingen kunt nemen waar je op je gemak kunt leren skiën. Oja, en voor de ontspanning is een stukje après ski ook nog niet zo verkeerd, dat is immers ook wintersport!

Pertisau am Achensee

Al jarenlang een ideale bestemming voor beginners. De Zwölferkopf is een berg waar je alle mogelijkheden hebt om het skiën onder de knie te krijgen. De pistes zijn glooiend, en nooit steil. Pertisau is bovendien een rustig, ontspannen dorpje waar ook wandelaars en langlaufers zich zullen vermaken.

Westendorf

Is Pertisau je een beetje te rustig? Dan is Westendorf voor jou the place to be! Geen concessies op het gebied van pistes, maar wel een bruisend nachtleven. Westendorf is in de winter een Hollandse enclave en dat merk je aan alles. Grote kans dat de kneepjes van het wintersportvak jou aan worden geleerd door een Nederlands sprekende skileraar. Als beginner zal je de eerste dagen vooral te vinden zijn op de brede oefenweide. Later in de week kun je je wagen aan de blauwe pistes naast de gondel, daar krijg je alle tijd en ruimte voor het maken van je bochten. Begin je de techniek van het skiën te beheersen en ben je toe aan iets anders? Dan sluiten de blauwe pistes direct aan op enkele rode pistes.

Breuil-Cervinia

Breuil-Cervinia is het walhalla voor beginners. Op de flanken van de Matterhorn leert een bruin gebronsde Italiaanse skileraar je skiën in een mum van tijd. Het gebied staat bekend om zijn lange, brede pistes en die zijn dus bij uitstek geschikt voor beginners. De rode pistes zijn hier eerder donkerblauwe. Zijn er ook gevorderden mee in het reisgezelschap? Die zullen zich wellicht beter vermaken in het nabij gelegen Zermatt. Een ander groot voordeel van Breuil-Cervinia? Die overheerlijke Spaghetti Bolognese na een lange dag skiën!

Winterberg

Om te leren skiën hoef je helemaal niet naar de Alpen! Het kan ook gewoon in Duitsland, op slechts drie uurtjes rijden van de Nederlandse grens. Ideaal voor bijvoorbeeld een weekendje weg. Zo doe je op de voornamelijk blauwe hellingen alvast de nodige ervaring op. In combinatie met de wintersportsfeer van Winterberg is dit de ideale voorbereiding op het echte werk.

Superdévoluy

Ben je niet zo van het halve werk en wil je het gelijk goed aanpakken? Kies dan voor Superdévoluy. De naam zegt het al, super gebied voor de beginner, maar ook de mogelijkheden voor wat grotere uitdagingen. Feit is dat je je hier met je eerste wintersport stapjes uitstekend zult vermaken. Het dorp zelf is het meest extreme voorbeeld van een modern skidorp uit de jaren zestig. In Superdévoluy is alles te vinden, en je bent nooit ver van de lift verwijderd.

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.