17 april 2010 door Miranda in 'Recepten''

De Italianen in Zuid-Tirol en Trentino hebben hun eigen versie van de knödel. Ze noemen hun knödels "canederli" en vinden ze uiteraard lekkerder dan de exemplaren die ze aan de andere kant van de Brennerpas bereiden. Want, alles wat uit Italia komt smaakt immers beter, toch? Op dit punt hebben ze wat mij betreft gelijk!

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 250 gram (oud) wit brood
  • 3 eieren
  • 250 ml melk
  • 100 gram spekblokjes
  • 1 ui
  • 1 bosje peterselie
  • 100 gram bloem
  • geraspte noosmuskaat
  • boullion
  • peper en zout
  • grana (of parmesaanse kaas)
  • evt. boter

Bereiding:

Snijd of breek het brood in kleine stukjes en doe het in een kom. Kluts vervolgens de eieren met de melk en giet dit over het brood. Doe de spekblokjes in de pan en bak ze uit. Snijd de ui in kleine stukjes, hak de peterselie en voeg dit toe aan de spekjes. Laat het geheel nog even op middelhoog vuur staan en breng het op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Voeg het spekmengsel en de bloem toe aan het brood in de kom en roer het goed. Dek de kom af met een theedoek en laat het mengsel (het liefst een paar uur) staan. Roer het geheel af en toe. Maak met je handen gelijke balletjes van ongeveer 5 cm. Indien het mengsel nog te nat is, kan je wat bloem toevoegen. Kook de balletjes in bouillon in 10 tot 15 minuten gaar. Je kunt de canederli opdienen met een beetje bouillon of gesmolten boter. Rasp wat grana over de canederli en dien het op met brood.

Eet smakelijk!

Bekijk meer wintersportrecepten >>

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.