27 februari 2010 door Peter in 'Reisverslagen''

De hut staat nergens op de kaart van de

De magie van oma

Wat is er zo speciaal aan deze eetgelegenheid? Ten eerste, niet bijzonder, is dat ze er alleen bio-producten verkopen. Ten tweede is het zo dat je er eet in de keuken van de familie zelf, waar oma en haar schoondochter zelf achter het houtgestookte fornuis staan. Ten derde heeft schoondochter al aangegeven Haus Almfried op dezelfde wijze voort te zullen zetten, wars van enige vorm van commercie. Ten vierde maakt het 80-jarige omaatje de rekeningen nog met een sterk staaltje van hoofdrekenen op. Ten vijfde smaken de weinige gerechten die oma op de menukaart heeft staan, zeer ambachtelijk lekker. Ten zesde waan je je eens niet in de 21ste eeuw, maar in de tijd dat er geen iPhone bestond die je in de skilift de minst drukke pistes en jouw exacte locatie aangeeft. Moeten er nog een zevende en een achtste reden bij? Nee, liever niet, anders is de magie van oma straks verleden tijd.

Niet op de kaart

Waarom Haus Almfried niet op de kaart staat, is me snel duidelijk. De hut ligt namelijk precies achter de 1.829 meter hoge Hohe Salve en is dus druktechnisch niet te vinden. Bio Oma heeft dat kennelijk zo geregeld en toen Kristian van Marketing Skiwelt en ik daar verbleven, waren er twee Engelsen, twee Nederlanders en drie oudere Oostenrijkse echtparen die lekker aan het wandelen waren in de sneeuw. Zij wisten van het bestaan van Bio Oma, vaste gasten, en schudden haar dan ook hartelijk de hand bij vertrek. 'Wij weten van het bestaan af omdat we hier al vele jaren komen', vertelden de Engelse heren ons.

Vers uit de pan

Ik liet me de beker verse koemelk en de

Lees meer over

Bergen hebben een bijzondere aantrekkingskracht op Peter. In de winter staat hij graag op de ski’s of is onderweg op sneeuwschoenen. Hij gaat het liefst steeds naar andere bestemmingen en is altijd op zoek naar de speciale plekjes.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen