Skip to navigation Skip to main content

Met de Ski-Trein naar Westendorf

1402 - Met de Ski-Trein naar Westendorf (1)

Wegens een acuut achterbanktekort moesten mijn vriendin en ik afgelopen kerst onze toevlucht zoeken in de alternatieve vervoersmiddelen. Ons keuzepakket was al snel teruggebracht tot de Alpen Express en de Ski-Trein. Inderdaad, allebei treinen, maar met als verschil dat de extra luxe in de Alpen Express wordt gecompenseerd door het gebrek aan een discowagon. Dat werd dus de Ski-Trein.

Het was waterkoud op het perron in Utrecht en het halve uur vertraging werd dan ook lauwtjes onthaald. Utrecht was het beginpunt van de reis, dus de vertraging was mooi op tijd. We namen plaats in een zespersoons zitwagon en zetten koers richting Den Bosch. De bar was nog niet operationeel, maar na de eerste stop in Den Bosch zou de tap open gaan en het feest beginnen.

Je werd af en toe met een zwieperd tegen de bar of een groepje wintersporters aangeslingerd en het was duister en koud, maar onverhoopt gezellig!

Den Bosch werd Venlo, maar toen konden we ook in de benen. We leken door de slaapcoupé te moeten, want het was opeens stikdonker. Dat bleek de bar te zijn. Eén van de kinderziektes was het dienst weigeren van de elektriciteit, dus waren er drie van die lichtgevende breekstokjes met ducktape aan het plafond gekit. Met diezelfde tape had de barman een aftands radiootje aan een megafoon bevestigd en de kachel bleef uit, dus er was sfeerverlichting, muziek en koud bier.

Slapen in een zitcoupé was verre van ideaal, dus toen we aan de terugweg begonnen, waren we blij dat we nu wel bedden hadden geregeld. We bleken met vier personen in een zespersoons coupé te zitten en dat was een ongekende luxe. De bar deed het nu perfect, wat vreemd genoeg ten koste van de gezelligheid ging, maar gelukkig konden we nu heerlijk slapen en stonden we al snel weer uitgerust en fris in Utrecht.

Al met al zou ik de Ski-Trein zeker aanraden. Het is wel een groot voordeel als je geen ski’s of snowboard hoeft mee te zeulen, want de ruimte is beperkt. Zitplekken zou ik ook niet aanbevelen. En ga niet zoals wij om 0.00 uur de bar uit, als ze om 0.05 uur al het bier gratis beginnen weg te geven als goedmakertje voor het gebrek aan licht en warmte. Zoiets blijft toch knagen.

Winter Male Author 2

Over Coen

Voor Coen is wintersport veel meer dan alleen skiën. Het gaat ook om gezelligheid, lekker eten, sportief bezig zijn, eindeloze kaartspelletjes, knusse dorpjes, de frisse berglucht – en als het even kan – de zon!