31 december 2017 door Thijs in 'Lijstje''

Schirmbar

Niets zo gezellig als après-ski aan de piste. En waar kan dat nou beter dan bij een ‘Schirmbar’? In tal van skigebieden zijn deze paraplubars te vinden. Bij mooi weer kan het dak geopend worden en tijdens mindere dagen zit je lekker knus binnen. De bar bevindt zich altijd nabij en de bekende hits schallen natuurlijk uit de speakers. Wie echt wil feesten kan beter naar een traditionele après-ski bar gaan, maar voor een drankje na het skiën zijn de ‘Schirmbars’ ideaal! In dit weblog hebben we de 10 gezelligste ‘Schirmbars’ van Oostenrijk voor je op een rijtje gezet.

#1. Schirmbar, Sölden

De bekendste Schirmbar van Oostenrijk is misschien wel die in Sölden. Voor veel wintersporters vormt deze glazen après-ski tempel het startpunt van een lange avond. De Schirmbar van Sölden ligt middenin het centrum en het feest gaat hier door tot een uur of 8. DJ Bomba, verschillende malen onderscheiden als ‘beste dj van de bergen’, verzorgt de muziek.

Schirmbar, Sölden

#2. Nederhütte, Obergurgl

Iedereen die weleens in Obergurgl op wintersport is geweest kent de Nederhütte. De hut ligt op een hoogte van 2104 meter en is het ideale adres voor koffie, lunch én après-ski. Wie gezellig met vrienden of familie de skidag wil afsluiten zit helemaal goed in de Schirmbar. Mocht het weer te wensen overlaten dan kun je je ook binnen onderdompelen in de après-ski.

Nederhütte, Obergurgl

#3. Zur Lederhos’n, Kaprun

Schirmbar Zur Lederhos'n ligt onderaan de [IL:ATSALZ04C] in het skigebied van Zell am See - Kaprun. De bar valt niet te missen omdat deze direct aan de piste ligt, maar ook omdat de klanken van veraf te horen zijn. Vrijwel iedere middag is het hier gezellig vol en wordt de wintersportdag op een passende manier afgesloten. Overigens hoef je niet perse een Lederhose te dragen om hier naar binnen te mogen.

Zur Lederhos’n, Kaprun

#4. Schirmbar, Axamer Lizum

De ‘Schirmbar’ van Axamer Lizum ligt bij het dalstation van de Olympiabahn en hoort bij het panoramaestaurant Hoadl Haus. Vanuit de moderne bar heb je een prachtig uitzicht op de Kalkkögel en de Stubaier Alpen. Hoewel dit skigebied niet bekend staat om de après-ski, kan het bij deze parapblubar toch behoorlijk gezellig worden.

Schirmbar, Axamer Lizum

#5. Planai West, Schladming

Wil je aan het einde van de dag wel een drankje drinken, maar niet middenin het feestgedruis staan? Een ‘Schirmbar’ leent zich hier uitstekend voor en die van Planai West in Schladming vormt daarop geen uitzondering. Gezellige mensen en Duitstalige muziek zorgen voor de juiste sfeer. Geen verrassingen, maar gewoon gezelligheid!

Planai West, Schladming

#6. Mutterberg, Stubaier Gletscher

Iedereen die wel eens op de Stubaier Gletscher heeft geskied kent de Mutterberg. Dit hotel en de gelijknamige paraplubar liggen aan de voet van de gletsjer. Tegen het eind van de middag stroomt de gletsjer leeg en het terras van de Mutteberg vol. In tegenstelling tot bij andere ‘Schirmbars’ wordt er hier wel degelijk gefeest. Mocht het je te koud worden dan kun je ook in de naastgelegen ‘Stadl’ gaan staan.

Mutterberg, Stubaier Gletscher

#7. Platzhirsch, Bramberg am Wildkogel

Schirmbar Platzhirsch is een stukje luxer en stijlvoller dan veel andere paraplubars. Rond de bar ligt een groot houten terras en ook binnen heb je het idee dat je je in een échte après-ski bar bevindt. Platzhirsch ligt vlakbij het dalstation van de Smaragdbahn in Bramberg am Wildkogel en is dagelijks vanaf 14.00 uur geopend.

Platzhirsch, Bramberg am Wildkogel

#8. Hendl Fischerei, Saalbach

Dat er ook moderne paraplubars bestaan bewijst de Hendl Fischerei in Saalbach. Deze bar is van binnen een waar kunstwerk! Geïnspireerd door de vloeiende vormen van Antonio Gaudi creëerde de Karinthische houtbewerker Gottfried Kaschnig dit pareltje. Hier geen stampende après-ski, maar exclusieve gerechten en cocktails.

Hendl Fischerei, Saalbach

#9. Walchhofer, Zauchensee

Na de laatste afdaling in het skigebied van Zauchensee-Flachauwinkl-Kleinarl ski je zo de après-ski van Schirmbar Walchhofer tegemoet. Vanaf 16.00 staat er hier een dj te draaien die rond 19.00 uur het laatste plaatje instart. Deze Schirmbar is vernoemd naar Michael Walchhofer, de Oostenrijkse alpineskiër die in 2003 wereldkampioen werd op de afdaling.

Walchhofer, Zauchensee

#10. Loisl’s Schirmbar, Kühtai

Een goede Schirmbar hoeft niet meer te zijn dan een bar met daaromheen enkele tafels, waar omheen gehost kan worden. Dit is daarom ook precies wat Loisl’s Schirmbar in Kühtai is. De bar ligt bij het dalstation van de Dreiseeen-lift, direct tegenoever het funpark. Zo kun je tijdens het nuttigen van een biertje of een Glühwein genieten van het spektakel dat daar plaatsvindt.

Loisl’s Schirmbar, Kühtai

Ook hier vind je gezellige ‘Schirmbars’:

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen