2 januari 2018 door Miranda in 'Materiaal''

Salomon XDR 84 Ti: een nieuwe ski voor elk terrein

Ieder jaar worden er veel nieuwe ski’s op de markt gebracht. Althans dat lijkt vaak zo, want soms krijgen de ski’s gewoon alleen een nieuwe look en is het model en de specificaties gelijk aan het model van het jaar ervoor. Een ski die dit jaar wel écht helemaal nieuw is, is de Salomon XDR 84 TI. Een ski die ontwikkeld is voor zowel op de piste als ook voor zo nu en dan bochten in de diepe poeder, allmountain dus. Een alleskunner die geschikt is voor een brede doelgroep. Snowplaza bekeek en testte de ski en was onder de inruk. De 4x4 met stuurbekrachtiging onder de ski’s zeg maar.

Allmountain ontwikkeling

Allmountain is de meest populaire soort ski van de laatste jaren. Gingen voorheen vooral freeriders op bredere ski’s van de berg af, tegenwoordig worden ook de pisteski’s steeds breder. Het voordeel hiervan is dat de ski’s lekker stabiel zijn en ‘float’ hebben. Dit betekent dat ze drijfvermogen hebben in de diepe sneeuw, maar ook gewoon op de piste. Op bredere ski’s kom je gemakkelijk door bulten verse sneeuw of papsneeuw op warme dagen. Dit maakt dat de allmountain ski inzetbaar is voor een brede doelgroep: zowel voor beginners als gevorderden en experts.

Salomon XDR 84 Ti: het paradepaardje van Salomon

Bij de ontwikkeling van de nieuwe Salomon XDR 84 Ti hebben de ontwerpers van het Salomon Annecy Design Center (ADC) gevraagd aan echte pisteskiërs wat zij nou het leukst vinden aan de skisport en wat ze verwachten van een ski. Het antwoord was simpel: het gaat vooral om de adrenaline stoot die vrijkomt door het glijden over de sneeuw. Geen moeilijk gedoe dus. Het doel was een ski te ontwikkelen waarmee iedereen, ongeacht niveau, de piste af kan komen. En dat is gelukt met dit nieuwe paradepaardje van Salomon.

Salomon XDR 84 Ti

Voor alle soorten sneeuw

Met een breedte van 84 mm onder de voet is de XDR 84 TI in principe een piste georiënteerde ski gemaakt voor alle omstandigheden: van carven op strak geprepareerde harde pistes, tot bochten draaien in de verse sneeuw en pap. En dat alles zonder al te veel krachtinspanning, maar wel met controle en stabiliteit, ook op hogere snelheden. De ontwerpers hebben een geniale ski ontwikkeld die zowel sterk, maar ook licht is.

De Salomon XDR 84 Ti voor alle soorten sneeuw

Allemansvriend voor een brede doelgroep

De Salomon XDR 84 TI is een echte allemansvriend voor een brede doelgroep. De advies verkoopprijs is met € 749,- behoorlijk pittig, maar dan heb je wel wat. De ski draait makkelijk, vraagt om weinig krachtinspanning en is stabiel op elke snelheid. Doordat de ski licht van gewicht is, bespaar je tevens energie, zodat je door kunt gaan tot de laatste lift. Klinkt goed toch?

Klik hier voor meer informatie over de Salomon XDR 84 Ti >

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.