Skip to navigation Skip to main content

Dutchweek Italia: 14 t/m 18 maart 2018

Na vijf spetterende edities wordt dit skiseizoen opnieuw Dutchweek Italia georganiseerd. Een evenement in de sneeuw, speciaal voor wintersporters die niet alleen van skiën, maar ook van een feestje houden. Dutchweek Italia vindt plaats van 14 t/m 18 maart 2018 en het belooft een feestelijk spektakel te worden. Het wordt vijf dagen lang volop genieten van heerlijk eten, optredens van Nederlandse dj’s en live-acts. Ski overdag op de fijne pistes van skigebied Via Lattea en voeg je rond het middaguur bij de rest van de feestgangers. In dit weblog vertellen we je alles over Dutchweek Italia.

Wat kun je verwachten van Dutchweek Italia

Geniet van stijlvolle feestjes, gezelligheid en culinaire verassingen. Van woensdag 14 t/m zondag 18 maart kleurt het Italiaanse Sauze d'Oulx voor de 6e keer oranje. Het begint ’s middags met heerlijke beats van een dj en saxofonist bij berghut Monte Triplex of Capanna Kind. Vanaf een uur of 3 start de Snow Party midden op de pistes bij Capanna Kind. Dans tot half 7 en ski vervolgens door naar het dorp om verder te feesten in The Village Cafe. Bekende après-skihits klinken je om de oren en het is een en al gezelligheid. Uiteraard kun je tussendoor terecht voor een Italiaanse maaltijd bij de vele restaurantjes in Sauze D’Oulx. Ben je daarna nog niet uitgefeest? In club Miravallino dans je tot diep in de nacht!

Alles over skigebied Via Lattea

Via Lattea is met 400 km aan pistes één van de grootste skigebieden van Italië. Wel is het zo dat je niet alleen in Italië, maar ook in Frankrijk skiet. Het hoogste punt ligt op 2823 meter hoogte en daarmee is sneeuwzekerheid gegarandeerd. Ook een leuk weetje: van de 400 km piste is maar liefst 220 km rood! Dutchweek vindt plaats in Sauze d'Oulx. Een gezellig plaatsje dat op ongeveer 12 uur rijden van Utrecht ligt. Je kunt ook met het vliegtuig via Milaan of Turijn.

Waarom Dutchweek Italia?

Dutchweek Italia is hét evenement in de sneeuw voor wintersporters vanaf 30 jaar. Je vindt hier de perfecte mix tussen Italiaanse gezelligheid, spetterende feestjes en heerlijk eten. Maar dat is niet het enige... Je kunt tijdens Dutchweek Italia namelijk ook deelnemen aan fakkeltochten, wijnproeverijen of een tocht met een sneeuwscooter. Ook relaxen in de spa behoort tot de mogelijkheden.

Het programma

  • 09.30 – 14.00 uur: slalom wedstrijd door Poederbaas bij Capanna Kind (alleen vrijdag)
  • 12.00 – 15.00 uur: lounge bij Monte Triplex
  • 12.00 – 18.30 uur: lounge en Snow Party bij Capanna Kind
  • 17.00 – 21.00 uur: après-ski bij The Village Cafe
  • 21.20 – 03.00 uur: clun night bij Miravallino

Waar boek je Dutchweek Italia?

Dutchweek Italia is te boeken Summit Travel en Matz Travel. Tickets voor de feestjes en de skipas zijn daarbij inbegrepen.

Klik hier voor meer informatie over Dutchweek Italia >

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.