18 december 2017 door Nick in 'Reisverslagen''

De Alpen hebben momenteel te maken met perfecte sneeuwcondities. De prachtige Silvretta Arena Ischgl - Samnaun vormt daar zeker geen uitzondering op! Momenteel zijn de pistes buitengewoon goed en stopt het maar niet met sneeuwen. Zowel het dorp als het skigebied kleuren prachtig wit. Afgelopen weekend waren wij te gast in het skigebied Silvretta Arena Ischgl Samnaun. Wij verbleven in het dorp Ischgl. Hier hebben wij een aantal heerlijke afdalingen geskied en gebruik gemaakt van de moderne liften.

De nieuwe Palinkopfbahn

Dit winterseizoen kun je in Ischgl voor het eerst gebruik maken van de nieuwe 6-persoons stoeltjeslift Palinkopf D1. Eerder bracht een 4-persoons stoeltjeslift je naar het hoogste punt van het skigebied. Met de komst van de nieuwe lift duurt de rit duurt nog maar 5 minuten en 45 seconden. Tijdens een ritje in de Silvretta Arena Ischgl - Samnaun. Hierdoor staat het gebied ook bekend als erg modern.

Palinkopf

De nieuwe Palinkopfbahn

Perfecte pistes in de dichte mist

Over de condities van de pistes valt niet te klagen; prachtig geprepareerd en een dik pak sneeuw. Het enige nadeel is dat later op de dag door de dichte mist het zicht verslechterde. Gelukkig stonden wij vroeg op de piste, waardoor wij zeker tot de middagpauze konden genieten van uitstekende en rustige pistes.

dalafdaling Ischgl

Perfecte sneeuw en rust op de dalafdaling richting Ischgl

Culinair hoogtepunt in de Alpen

Ischgl heeft een erg chique uitstraling. Met veel vier en-vijfsterrenhotels, die de hoofstraat rijkelijk aankleden, is het dorp erg luxueus. Wij hadden het privilege om te mogen lunchen in de Mountain VIP Lounge. Dit is een afgezonderde ruimte boven het bergrestaurant Alpenhaus. Leden van de

De Mountain VIP Lounge

Gezelligheid in alle soorten en maten

Après-skiën kun je in Ischgl doen in onder andere de bekende

De wijnbar Plangger Delikatessen

Ischgl: comfort en klasse

Ischgl is een dorp dat klasse uitstraalt. De liefhebber van culinaire hoogstandjes zit in Ischgl op de juiste plek. Comfort heb je zowel in het dorp - in één van de luxe hotels en restaurants - als op de piste. Daarnaast is er natuurlijk een bruisende en gezellige après-ski. Het motto van het skigebied is niet voor niks "Relax, if you can". In het dorp hoef je je geen seconde te vervelen.

Dorp ski

De dalafdaling lag er prima bij

Besneeuwd Ischgl

Uitzicht op een mooi besneeuwd Ischgl

Broodplankje in Schlosshotel

Broodplankje in Schlosshotel

Ischgl in de avond

Ook in het dorp ligt veel sneeuw

Nick stond vanaf zijn derde levensjaar op de ski's en heeft sindsdien de smaak te pakken. Een winter zonder skiën kan hij zich niet meer voorstellen en de SkiWelt kent hij inmiddels op z'n duimpje.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen