15 december 2017 door Miranda in 'Lijstje''

Dolomiti Superski

De Dolomiti Superski is met ruim 1200 km aan pistes één van de grootste skigebieden ter wereld. Hier kunnen kilometervreters zich echt helemaal uitleven. Skiën met uitzicht op de Dolomieten is speciaal en iets wat bij veel wintersporters hoog op het verlanglijstje staat. Tel daarbij op dat je in de Dolomiti Superski de meeste zonuren van de Alpen hebt én overheerlijk kunt eten in de vele berghutten. Nog niet overtuigd? Wij hebben de belangrijkste redenen waarom je echt een keertje naar de Dolomiti Superski moet gaan voor je op een rijtje gezet.

#1. 1200 km pistes met één skipas

Wanneer je een skipas voor de Dolomiti Superski koopt, heb je toegang tot maar liefst 1200 km pistes in 12 verschillende skigebieden. Je hebt dus wel ‘iets’ meer dan een week nodig om alle pistes te kunnen afvinken.

#2. Heel veel zon

Aan de zuidkant van de Alpen schijnt de zon vaker en feller. Hoe fijn is het om de hele dag af te dalen met een stralend zonnetje aan de blauwe hemel en tussendoor even bij te komen op een zonnig terras? Precies!

#3. De best geprepareerde pistes

Ik roep het zo vaak: Italianen zijn meesters als het gaat om sneeuw maken en pistes prepareren. Ze kunnen dat gewoon als de beste. Dat zie je aan de strakke ribbeltjes in de ochtend en je voelt het als je skiet.

De best geprepareerde pistes in de Dolomiti Superski

Zo glad als een biljardlaken, de pistes in de Dolomiti Superski

#4. Heel goed eten

Italianen leven om te eten en dat doen ze ook op de piste. Als wintersporter kun je daar dus heerlijk van meeprofiteren. In elke berghut staan de fijnste regionale producten op de kaart die bovendien ook vaak nog eens heel goed betaalbaar zijn.

#5. Geen krokusvakantie

Italianen hebben geen schoolvakanties in februari. Hierdoor is het in de skigebieden van de Dolomiti Superski vaak een stuk rustiger tijdens onze krokusvakantie. Zeker wanneer je kiest voor de kleinere gebieden, sta je nergens lang in de rij en heb je alle ruimte op de piste.

#6. Skiën met uitzicht op de Dolomieten

De bergen van de Dolomieten zijn zo spectaculair dat ze op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan. De grillige rotspunten steken trots in de lucht en de kleuren die de rotsen, vooral tegen de avond, aannemen zijn magnifiek. Dat skiën in dit decor bijzonder is, hoef ik verder niet meer uit te leggen toch?

Dolomiti Superski

Die Dolomieten wil je wel even vastleggen voor het thuisfront

#7. Sella Ronda

De 42 km lange Sella Ronda is zonder twijfel de meest beroemde skitocht van de Alpen. Eigenlijk moet elke wintersporter deze unieke toer rondom het Sellamassief minimaal eens in zijn leven gedaan hebben. Liefst beide routes, met de klok mee en tegen de klok in. Prachtig!

#8. Italiaanse flair

Hoewel ze in de Dolomiti Superski veel verschillende talen spreken, vind je overal die fijne Italiaanse sfeer terug. Zodra een Italiaan begint te lachen en te praten, weet je precies wat ik bedoel met Italiaanse flair.

#9. Fijne accommodaties

Italiaanse gastvrijheid gecombineerd met de kwaliteit van goede Alpenaccommodaties, dat vind je terug in de Dolomiti Superski. Bij de bouw en inrichting wordt veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen als hout en steen, wat je direct dat fijne wintersportgevoel geeft.

Dolomiti Superski

Je gaat gewoon van de Dolomiti Superski houden als je er een keer geweest bent!

#10. …omdat je gewoon een keer in Italië moet skiën!

Wij Nederlanders zijn over het algemeen dol op Italië, maar dan vooral in de zomer. We hebben het gevoel dat het in de winter ver weg is. Onzin. Veel gebieden in de Alpen zijn net zo ver, of nog verder rijden. Je moet gewoon een keer in Italië geskied hebben. Punt.

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen