6 september 2009 door Inge in 'Skigebieden onder de loep''

Je gaat wintersporten in Frankrijk, voor de wintersport. Klinkt krom? Nee hoor, Frankrijk staat bekend om haar grote aaneengesloten skigebieden, veelal gekenmerkt door een hoge ligging waardoor ze sneeuwzeker zijn. De dorpen zijn gebouwd voor de wintersport, accommodaties aan de piste en dicht bij de liften en voorzieningen. Een ideale bestemming voor wintersporters die het puur om de wintersport gaat.

Moderne skistations

Uitgestrekte skigebieden

De Franse skigebieden staan bekend om hun omvang en sneeuwzekerheid. Met eindeloze pistes is Frankrijk daarom het ideale wintersportland voor wintersporters die het puur om het skiën te doen is. De skipassen zijn misschien ietwat aan de prijzige kant, de wintersporter krijgt zeker waar voor zijn geld. Echte ‘kilometervreters’ kunnen hier hun hart op halen. Denk aan

Niet gezellig?

Volgens veel mensen zou de sfeer en gezelligheid ontbreken in Franse wintersportdorpen. Hier kennen ze niet de après-ski, zoals ze die in bijvoorbeeld Oostenrijk kennen. Tegenwoordig zijn de grote skistations, zoals Wil je weten waar je heen moet gaan wanneer je wilt skiën in Frankrijk? Morgen worden de skigebieden voor beginners en gevorderden besproken!

Inge ‘moet’ ieder jaar minimaal een paar keer op de ski’s staan. Ze houdt van lange dagen skiën, lekker eten in de zon op het terras en daarna een gezellige après-ski. Het complete wintersportplaatje dus!

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen