1 september 2009 door Coen in 'Skigebieden onder de loep''

Het traditionele Oostenrijk heeft er even over gedaan om te be-seffen dat snowboarden geen vluchtige trend was. Terwijl fun-parken en halfpipes in Frankrijk en Zwitserland als paddenstoe-len uit de grond schoten, bleef het in Oostenrijk stil. De kat is inmiddels uit de boom en de inhaalslag is in volle gang.

Montafon telt maar liefst vier funparken, het Warsteiner Snow Show Park in Ischgl is van alle markten thuis en Mayrhofen beschikt met het Vans Penken Park over een absolute trekpleister. Het meest snowboardvriendelijke dorp in Oostenrijk moet echter haast wel Kitzbühel zijn. Met de Kitzbüheler Horn hebben snowboarders hier hun eigen berg. Kom daar in Frankrijk maar eens om!

Off-piste

Behalve een grote voorliefde voor funparken, zijn boarders door-gaans ook wel te porren voor een mooi stukje off-piste. In Oosten-rijk hebben Bad Gastein, Kitzbühel en Schladming op dat gebied het één en ander te bieden.

Meer funparken in Oostenrijk

Andere gebieden in Oostenrijk die over spectaculaire parken beschikken zijn:

Kaunertal >>
Nassfeld-Hermagor >>
Europa Sportregion >>
Ramsau am Dachstein >>
Salzburger Sportwelt >>

Meer off-piste in Oostenrijk

Andere gebieden in Oostenrijk waar interessante ongeprepareerde trajecten te vinden zijn:

St. Anton am Arlberg >>
Lech >>
Zürs >>

Tips en aanvullingen

Natuurlijk zijn er meer skigebieden in Oostenrijk die bij geen snow-boarder op het palmares zouden misstaan. Tips en aanvullingen zijn dan ook wederom van harte welkom!

Voor Coen is wintersport veel meer dan alleen skiën. Het gaat ook om gezelligheid, lekker eten, sportief bezig zijn, eindeloze kaartspelletjes, knusse dorpjes, de frisse berglucht – en als het even kan – de zon!