Het eerste deel was alles behalve lastig, maar mijn geduld zou spoedig worden beloond. De helling nam toe in steilheid en opeens bevond ik mij midden op een honderd meter lang stuk dat bijna recht naar beneden liep. De piste was opvallend goed geprepareerd en binnen een halve minuut stond ik heelhuids aan de finish.

Zelfmoordritueel

De vergelijking met het Japanse zelfmoordritueel werd me pas duidelijk toen ik omkeek naar hoe mijn reisgenoten het er van afbrachten. De senior van het gezelschap, een zwaar besnorde Pool van een jaar of 50, was een komische man, maar een gebrekkig skiër. Het eerste bochtje ging nog goed, het tweede ook. Bij het ingaan van zijn derde bocht, verloor de beste man de controle over zijn ski’s en sodemieterde hij als een stuiterbal in een flipperkast het volledige restant van de 100 meter naar beneden. En het scheelde weinig of hij nam de rest van het gezelschap mee in zijn vaart. Met een droge plof kwam hij aan mijn voeten tot stilstand en stamelde de onvergetelijke woorden: “I hurt moustache…”

Ten einde

Na dit spannende avontuur besloten we een kijkje te nemen in de tiefschnee van Mayrhofen. Onder de “150er-Tux” ligt een prachtige, ongeprepareerde helling waar off-piste skiërs zich compleet kunnen uitleven. Helaas moesten we vanwege lawinegevaar van deze afdaling afzien, maar het uitzicht maakte veel goed:

Na een lekkere lunch in berghut de Schneekar moesten we helaas alweer terug naar Zillertal was ten einde, maar dat ik hier ooit nog eens terug zou komen, stond voor mij al lang vast. Wat een prachtig, veelzijdig gebied.

Naar de website van het Zillertal >>

Toen hij net kon lopen werd Joeri direct op de ski’s gezet bij opa en oma in de achtertuin in Westendorf. De liefde voor dit dorp, de sport en Oostenrijk was geboren en is nooit meer weggegaan.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen

Weblog

25 mei Nieuwe lift in Serfaus: 10-persoons Komperdellbahn
23 mei 5 skigebieden in Argentinië uitgelicht
22 mei Skiën in de zomer in Frankrijk: in deze skigebieden kan het