24 februari 2009 door Miranda in 'Stellingen', Materiaal''

Zo’n 15 jaar geleden heb ik er voor het eerst op gestaan: Big foots. De moderne versie heet snowblades; een carveski van nog geen meter met een normale veiligheidsbinding. Ik heb deze moderne versie vorig jaar geprobeerd en ik ben nog steeds geen fan van die, voor mijn gevoel, te korte latjes. En jullie?

Snowblades

Snowblades zijn dus korte carveski’s met een normale skibinding. Ze zijn bedoeld om zonder stokken mee te skiën, op alle soorten pistes en in het funpark. En er zijn zelfs mensen die er off-piste mee gaan.

Makkelijk te leren

Snowbladen is eenvoudiger en sneller te leren dan skiën of snow-boarden. Doordat de snowblade kort is kan je makkelijk en snel bochten draaien. Het is een kwestie van je balans vinden en je komt al vrij snel de berg af. Geen gedoe met lange latten die elkaar kruisen, geen gesleep met zware ski’s en relatief goedkoop. Ook voor mensen die voor het eerst op wintersport gaan en geen zin hebben in dagenlang lessen volgen, is de snowblade een uitkomst.

Niet mijn ding

Mijn eerste avontuur op Big foots vond ik grappig, maar na een uurtje was ik wel “uitgespeeld” en heb ik mijn lange latten (toen nog heeeeel lang) weer onder geklikt. Vorig jaar heb ik de moderne versie uitgeprobeerd en was ik wederom na een uurtje klaar. Zodra je snelheid krijgt, of probeert te carven vind ik ze onstabiel en een noodstop maken als je flink vaart hebt is erg lastig. Het gevoel op die korte latjes benadert wat mij betreft totaal niet het heerlijke gevoel wat skiën of boarden mij geeft.

Wat vind jij?

Nou, volgens mij is mijn “enthousiasme” over snowblades wel duidelijk. Ik ben benieuwd naar jullie meningen en ervaringen.

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen